Ο ουκρανικός στρατός χάνει 444.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης

Vadim Savitsky/Russian Defence Ministry Press Office/TASS
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει πάνω από 444.000 στρατιώτες από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και χάνει καθημερινά πάνω από 800 στρατιώτες και 120 διάφορους εξοπλισμούς από τις αρχές του 2024, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας.

Ανέφερε την απελευθέρωση αρκετών οικισμών στο Ντονμπάς, αποκάλυψε τις προσπάθειες του Κιέβου να αποτρέψει την κατάρρευση του μετώπου και ανακοίνωσε σχέδια επανεξοπλισμού της Ανατολικής και της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Στρατιωτική επιχείρηση

Μετά την απελευθέρωση της Avdeyevka, οι ρωσικές δυνάμεις βελτιώνουν την κατάσταση στις κατευθύνσεις Donetsk και Kupyansk και καταλαμβάνουν νέα οχυρά και θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων.

Από την αρχή του έτους, η Ρωσία έχει απελευθερώσει σχεδόν 327 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Ντονμπάς και τη Νοβοροσία (317 τετραγωνικά χιλιόμετρα πριν από μια εβδομάδα). "Την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκδιώχθηκαν από τους οικισμούς Pobeda, Lastochkino, Severnoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ", δήλωσε ο Shoigu.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail