Ο Όρμπαν είπε πού θα πάνε 50 δισεκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ για την Ουκρανία

RIA Novosti / Stringer
Freepen.gr - Ένα νέο πακέτο μακροοικονομικής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά όπλων για την AFU, αλλά για την στήριξη της ουκρανικής οικονομίας, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο ραδιόφωνο Kossuth.

"Τα εν λόγω 50 δισεκατομμύρια ευρώ δε θα πάνε για όπλα, αλλά θα πάνε για να διασφαλιστεί πως το ουκρανικό κράτος, το οποίο έχει φθάσει στη χρεοκοπία, δεν θα καταρρεύσει. Η Ουκρανία από την άποψη της ουκρανικής οικονομίας έχει καταρρεύσει <...> Αν οι Αμερικανοί και εμείς οι Ευρωπαίοι δεν στείλουμε όπλα, μπορούμε να κλείσουμε τα μαγαζιά, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συντάξεις, δεν υπάρχουν πληρωμές, δεν υπάρχουν νοσοκομεία, τίποτα", είπε.

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της Ρωσίας και η ισορροπία δυνάμεων δεν θα αλλάξει υπέρ του Κιέβου, παρόλο που η ΕΕ πιστεύει το αντίθετο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail