Μια γερμανική βόμβα 500 κιλών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εξουδετερώθηκε στη Βρετανία

CC BY 2.0 / UK MOD/Cpl Jamie Hart /
Freepen.gr - Μια γερμανική βόμβα 500 κιλών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που βρέθηκε στην αυλή μιας κατοικίας εξουδετερώθηκε στη Βρετανία, προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες τέτοιες επιχειρήσεις από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

"Μια βόμβα 500 κιλών που ανακαλύφθηκε στην πίσω αυλή μιας κατοικίας στο Πλίμουθ, η οποία προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εξουδετερώθηκε με ασφάλεια από πυροτεχνουργούς του βρετανικού στρατού και του Βασιλικού Ναυτικού", αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η βόμβα SC-500 ανακαλύφθηκε την Τρίτη και για τη μεταφορά της εκκενώθηκαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι από την περιοχή της τοποθεσίας και στη συνέχεια από τη γύρω περιοχή κατά μήκος της διαδρομής στην οποία μεταφέρθηκε πριν εκραγεί στη θάλασσα. Στην επιχείρηση εξουδετέρωσης συμμετείχαν περισσότεροι από 100 στρατιωτικοί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail