Οι ηγέτες της ΕΕ σπαταλούν άλλα 50 δισ. ευρώ για την στήριξη του καθεστώτος του Κιέβου... και την αυτοκαταστροφή

Photo: Public domain
Τελικά, οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι χειροδικίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέδωσαν καρπούς, ώστε να προωθηθεί ένα γιγαντιαίο πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το απελπιστικά διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου. Κι αυτό ενώ οι Ευρωπαίοι αγρότες εξεγείρονται κατά της ηγεσίας της ΕΕ για το υψηλότερο κόστος ενέργειας και τις φθηνές εισαγωγές από την Ουκρανία που τους βγάζουν εκτός δουλειάς και εξαφανίζουν τα προς το ζην.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ηγέτες της ΕΕ δεσμεύουν ολόκληρο το μπλοκ των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων σε πολιτική αυτοκτονία. Η ριψοκίνδυνη επιπόλαιη στάση τους είναι κάτι που πρέπει να δει κανείς. Φέρτε τα δρεπάνια, Merci!

Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα όχι για να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα εσωτερικά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του μπλοκ, αλλά για να μοιράσουν βουνά από περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία, που δεν είναι μέλος του μπλοκ.

Όταν οι ηγέτες πραγματοποίησαν την τελευταία τους σύνοδο κορυφής το Δεκέμβριο, ήταν ένα θέαμα με πισώπλατες αντεγκλήσεις και άθλιες διαμάχες. Σε εκείνη τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν άσκησε βέτο στη χορήγηση περισσότερων κονδυλίων στο ουκρανικό καθεστώς εν μέσω πικρών αλληλοκατηγοριών και διαπληκτισμών. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η Ουγγαρία υπέκυψε στις έντονες πιέσεις για να συμφωνήσει στο πακέτο.

Λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα, οι Financial Times ανέφεραν ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε εκπονήσει σχέδια για το σαμποτάζ της ουγγρικής οικονομίας εάν η Βουδαπέστη επέμενε να μην υπογράψει το τεράστιο σχέδιο βοήθειας. Αυτό λέει πολλά για τη διεστραμμένη νοοτροπία στην κορυφή της γραφειοκρατίας της ΕΕ. Καταδεικνύει τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του μπλοκ, παρά τους προσχηματικούς ισχυρισμούς περί του αντιθέτου.

Οι Βρυξέλλες είχαν ήδη παγώσει έως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεντρική χρηματοδότηση για την Ουγγαρία και υπήρχαν αναφορές για απειλές κατάργησης του δικαιώματος ψήφου της Βουδαπέστης στη λήψη αποφάσεων του μπλοκ, κάτι που θα αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση της διακηρυγμένης αρχής της ομοφωνίας της ΕΕ.

Η χορήγηση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ένα κράτος που δεν είναι μέλος της ΕΕ είναι εκπληκτική. Ακόμη πιο απορίας άξιον είναι πως η τελευταία αυτή γενναιοδωρία αποτελεί μόνο ένα κλάσμα της συνολικής βοήθειας που έχει διοχετεύσει η ηγεσία της ΕΕ στην Ουκρανία από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2022. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει στο καθεστώς του Κιέβου περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι έχουν επίσης εφοδιάσει την Ουκρανία με άλλα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Περίπου τα μισά από αυτά πηγαίνουν σε όπλα, ενώ τα άλλα μισά πληρώνουν για την κρατική χρηματοδότηση.

Όπως έχουμε σημειώσει εδώ στο παρελθόν, η σωρευτική χρηματοδότηση από τη Δύση προς την Ουκρανία έχει ξεπεράσει κατά πολύ το ιστορικό Ταμείο Μάρσαλ που διέθεσαν οι ΗΠΑ σε όλη την Ευρώπη για την ανοικοδόμηση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (περίπου 170 δισεκατομμύρια ευρώ σε σημερινά χρήματα).

Απλώς δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο ή δικαιολογημένο σκεπτικό για αυτή την κινητοποίηση της οικονομικής στήριξης προς την Ουκρανία. Όλα αυτά έγιναν ως τετελεσμένα γεγονότα από μια ελίτ τάξη χωρίς δημοκρατική εντολή. Δεν έχουν διεξαχθεί δημοψηφίσματα για να ερωτηθεί το κοινό σχετικά με τις υπερβολικές δαπάνες. Πράγματι, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ευρωπαϊκό κοινό -όπως και το αμερικανικό- είναι αντίθετο στην υποστήριξη της Ουκρανίας από τις κυβερνήσεις τους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγκωνίζεται με αυξανόμενη αντίσταση στο Κογκρέσο για να στείλει στην Ουκρανία επιπλέον 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συν τοις άλλοις, το καθεστώς του Κιέβου υπό τον πρόεδρο-μαριονέτα Βλαντιμίρ Ζελένσκι είναι συνώνυμο της ανεξέλεγκτης διαφθοράς και της καταστολής. Πηγές του Πενταγώνου παραδέχονται πως περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια από στρατιωτικές δαπάνες έχουν αποσπαστεί από τη χούντα του Κιέβου. Το πραγματικό ποσό είναι πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερο.

Η τραγελαφική κατανομή οικονομικών πόρων στην Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με την υποστήριξη της δημοκρατίας ή την υπεράσπιση της χώρας από την υποτιθέμενη ρωσική επιθετικότητα.

Οι ηγέτες της ΕΕ, όπως ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επαναλαμβάνουν διαρκώς ένα μάντρα για την υπεράσπιση της Ουκρανίας, διότι, όπως λένε, αν ηττηθεί, τότε όλη η Ευρώπη κινδυνεύει από ρωσική εισβολή. Πρόκειται για την πιο εξωφρενική κινδυνολογία από πολιτικούς που είναι ιδεολογικά τυφλωμένοι από τη ρωσοφοβία και σκλάβοι της προπαγάνδας της δυτικής ηγεμονίας.

Η τελευταία ένεση ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ένα εθισμένο στον πόλεμο ουκρανικό καθεστώς λέγεται ανοιχτά ότι προορίζεται για τη διατήρηση της κυβέρνησής του και την πληρωμή μισθών και υπηρεσιών. Με άλλα λόγια, η Ουκρανία είναι ένα αποτυχημένο κράτος, και παρόλα αυτά οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι αγρότες - οι οποίοι και οι ίδιοι ζουν σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς - αναμένεται να χρηματοδοτήσουν μια διεφθαρμένη συμμορία.

Επιπλέον, οι κακουχίες που υφίστανται δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες είναι άμεσο αποτέλεσμα των πολιτικών τους ηγετών και της γραφειοκρατικής ελίτ των Βρυξελλών που ικανοποιούν την ατζέντα των Ηνωμένων Πολιτειών για εχθρότητα προς τη Ρωσία.

Αυτή η επιθετικότητα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η οποία μπορεί να αναχθεί στο πραξικόπημα που υποκίνησε η CIA στο Κίεβο το 2014 για να φέρει στην εξουσία ένα νεοναζιστικό καθεστώς, έχει σαμποτάρει την οικονομία της Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπηρέτησαν προδοτικά τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ουάσινγκτον και όχι εκείνα των απλών Ευρωπαίων. Η παράλογη επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία οδήγησε σε τεράστιες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, γεγονός που αποδεκάτισε τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και το βιοτικό επίπεδο των καταναλωτών, των εργαζομένων και των αγροτών.

Το υψηλότερο κόστος παραγωγής αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τις αυξανόμενες διαμαρτυρίες των αγροτών σε όλη την Ευρώπη. Ένας άλλος παράγοντας είναι η αντιδημοκρατική εισαγωγή από την ΕΕ φθηνότερων γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία, ως συμβιβασμός προς το καθεστώς του Κιέβου. Αυτές οι εισαγωγές έχουν υπονομεύσει τους αγρότες σε όλη την Ευρώπη, στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τις χώρες της Βαλτικής.

Η σκανδαλώδης κατάχρηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την υποστήριξη ενός διεφθαρμένου φασιστικού καθεστώτος που καταστέλλει βίαια τους πολιτικούς αντιπάλους, τα μέσα ενημέρωσης και την Ορθόδοξη Εκκλησία και δοξάζει τους συνεργάτες των Ναζί, έχει έναν βασικό σκοπό - την παράταση ενός πολέμου δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας. Ο στόχος αυτού του πολέμου είναι η τελική στρατηγική υποταγή.

Τα δυτικά καθεστώτα είναι τόσο χρεοκοπημένα και ανίκανα απέναντι στις διαλυμένες καπιταλιστικές οικονομίες τους που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τον τεράστιο φυσικό πλούτο της Ρωσίας. Πρόκειται για τη συνέχιση της πολιτικής Lebensraum της ναζιστικής Γερμανίας από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές.

Η Ουκρανία έχει χάσει τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας. Πρόκειται για μια ντροπιαστική, εγκληματική πανωλεθρία. Έως και 500.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τα τελευταία δύο χρόνια από τις ανώτερες ρωσικές δυνάμεις. Το άθλιο καθεστώς του Κιέβου, φυσικά, θέλει να συνεχίσει την πολεμική κομπίνα για την ακόρεστη αρπαχτή του. Η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι υποτελείς της σε υψηλά αξιώματα θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο από ελιτίστικη αυτοκρατορική φιλοδοξία, μια φιλοδοξία που είναι τελικά μάταιη στη νέα αναδυόμενη πολυπολική παγκόσμια τάξη. 

Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονταν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, το κοινοβούλιο ήταν αποκλεισμένο από οργισμένους αγρότες από όλη την Ευρώπη. Οι διαδηλωτές καλούσαν τους πολιτικούς ονομαστικά. Η περιφρόνηση είναι αισθητή. Το Παρίσι και άλλες πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη πολιορκούνται από τα μποτιλιαρίσματα των αυτοκινητοδρόμων. Οι εθνικές οικονομίες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Θα μπορούσε μάλιστα να αντιληφθεί κανείς ότι οι Ευρωπαίοι αγρότες στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και αλλού, εφαρμόζουν τακτικές παρόμοιες με αυτές των Υεμενιτών στην Ερυθρά Θάλασσα. Πιέστε τα σημεία ασφυξίας και δείτε την αυτοκρατορία να σπαρταράει.

Δε θα μπορούσατε να επινοήσετε αυτή τη φάρσα. Τα ευρωπαϊκά ελιτίστικα καθεστώτα διεξάγουν πόλεμο στην Ευρώπη εναντίον της πυρηνικής Ρωσίας, σπαταλώντας τα χρήματα του κοινού για να πλουτίζουν αφειδώς μια νεοναζιστική μαφία στο Κίεβο και κάνοντας έτσι τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών ακόμη πιο δύσκολη. Το αποτέλεσμα είναι πολιτική και οικονομική αυτοκτονία για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ διεξάγει κοινοβουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο εν μέσω της δραματικής ανόδου των αντιευρωπαϊκών ή ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων. Δύο χρόνια παράλογου πολέμου στην Ουκρανία υποδαυλίζουν τη λαϊκή απέχθεια προς την ελίτ. Ο θυμός εκεί έξω μπορεί να μην περιοριστεί ούτε καν με την ψήφο στις εκλογές. Η οργή φαίνεται να είναι πέρα από το να βάλει μικρά Χ σε ένα κουτάκι. Έρχεται κατάρρευση και θα πέσουν κεφάλια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail