Τα άρματα μάχης Abrams της Ουκρανίας καίγονται όπως όλα τα άλλα - Κρεμλίνο

social media
Freepen.gr - Κάθε όπλο που παρέχεται στο Κίεβο "θα καεί" και τα αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams δεν αποτελούν εξαίρεση, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ έκανε την παρατήρηση αυτή καθώς τον προσέγγισε το TASS για να σχολιάσει την πρώτη καταστροφή ενός ουκρανικού άρματος M1 Abrams από τις ρωσικές δυνάμεις, η οποία αναφέρθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Το όχημα φέρεται να καταστράφηκε κοντά στο χωριό Berdychi, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Avdeevka, μιας βασικής πόλης του Donbass που απελευθερώθηκε από τον ρωσικό στρατό νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας του ρωσικού στρατού για την "αποστρατιωτικοποίηση" της Ουκρανίας, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

"Από την αρχή, οι στρατιώτες μας είπαν πως αυτά τα άρματα μάχης θα καούν όπως όλα τα άλλα", δήλωσε ο Πεσκόφ.

"Όπως εσείς και εγώ γνωρίζουμε από τις καθημερινές εκθέσεις του Υπουργείου Άμυνας, αυτή είναι η καθημερινή, συστηματική, επαγγελματική και αφοσιωμένη εργασία των στρατιωτικών μας, οι οποίοι αποστρατιωτικοποιούν την Ουκρανία και το κάνουν κάθε μέρα", πρόσθεσε.

Το αμερικανικής κατασκευής άρμα φέρεται να χτυπήθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι και τουλάχιστον ένα βλήμα από αντιαρματικό εκτοξευτή χειροβομβίδων. Πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν το όχημα να έχει πιάσει φωτιά, με το απόθεμα πυρομαχικών του να καίγεται βίαια.
* πληροφορίες RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail