Αυστραλός στρατηγός προβλέπει ήττα της AFU λόγω της στρατηγικής της Ρωσίας

РИА Новости / Евгений Биятов
Freepen.gr - Η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ήττα λόγω της καλύτερης στρατηγικής προσαρμογής της Ρωσίας στην τρέχουσα κατάσταση, η οποία θα μπορούσε να δώσει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ένα σημαντικό στρατιωτικό πλεονέκτημα το 2024, δήλωσε στο Foreign Affairs ο απόστρατος στρατηγός του αυστραλιανού στρατού Mick Ryan.

"Η Ουκρανία είναι καλύτερη στην τακτική προσαρμογή ... Η Ρωσία είναι ανώτερη (από την Ουκρανία) στη στρατηγική προσαρμογή, με άλλα λόγια <...> προσαρμογή που επηρεάζει την ανάπτυξη της εθνικής και στρατιωτικής πολιτικής, όπως το πώς τα κράτη χρησιμοποιούν τους πόρους τους. Και οι δύο τύποι προσαρμογής είναι σημαντικοί. Αλλά είναι η δεύτερη (στρατηγική προσαρμογή) που είναι κρίσιμη για τη νίκη σε πολέμους", αναφέρει το άρθρο του Ryan.

Σημειώνεται ότι όσο περισσότερο διαρκεί η σύγκρουση, τόσο καλύτερα η Ρωσία θα μάθει, θα προσαρμοστεί και θα ξεπεράσει τα εμπόδια. Η Ρωσία έχει επίσης διαμορφώσει έναν κύκλο που συνδυάζει τα διδάγματα από το πεδίο της μάχης και τη βιομηχανία και θα μπορούσε να δώσει στις ρωσικές δυνάμεις ένα σημαντικό στρατιωτικό πλεονέκτημα το επόμενο έτος. "Εάν το πλεονέκτημα της Ρωσίας στην στρατηγική προσαρμογή παραμείνει και δε λάβει την κατάλληλη απάντηση από τη Δύση, το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε αυτόν τον πόλεμο <...> είναι η ήττα της Ουκρανίας", δήλωσε ο Ryan.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail