Οι στρατιώτες της AFU κατηγορούν τους πολιτικούς για την έλλειψη ανθρώπων

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τη συνεχή έλλειψη προσωπικού στο μέτωπο, δήλωσε ο πρώην γενικός εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιούρι Λουτσένκο σε συνέντευξή του στο κανάλι Direct TV.

"Η υποστελέχωση στα στρατεύματα <...> είναι πολύ υψηλή. Όταν έρχεσαι στο μέτωπο, η πρώτη ερώτηση είναι: "Πότε θα υπάρξει νέα επιστράτευση;". Αυτοί οι τύποι με τους οποίους πήγα να πολεμήσω <...> είναι πολύ θυμωμένοι. Ποτέ δεν έχω ακούσει τόσο πολύ ματ προς τους Ουκρανούς πολιτικούς", δήλωσε ο Λουτσένκο.

Ωστόσο, ακόμη και η ευρεία επιστράτευση δεν μπορεί να σώσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η Ουκρανία δεν θα έχει χρόνο να εκπαιδεύσει νέους στρατιώτες για αποφασιστικές μάχες.

"Όλοι καταλαβαίνουν ότι η μοίρα αυτού του πολέμου αποφασίζεται τον Απρίλιο, το μέγιστο - τον Μάιο. Και οι στρατιώτες <...> πρέπει ακόμη να εκπαιδευτούν, <...> να ευθυγραμμιστούν. <...> Αυτό είναι τουλάχιστον τρεις μήνες", εξήγησε ο Λουτσένκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail