Berliner Zeitung: Οι ΗΠΑ είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Ζαλούζνι παρά του Ζελένσκι

ΑΡ Photo / Προεδρικό Γραφείο Τύπου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανότερο να υποστηρίξουν τον αρχιστράτηγο της AFU Valeriy Zaluzhny παρά τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky σε περίπτωση όξυνσης της σύγκρουσης μεταξύ τους, γράφει η Berliner Zeitung, επικαλούμενη τη γνώμη ενός Ουκρανού δημοσιογράφου.

"Η συζήτηση γύρω από τον Zaluzhny αποδυναμώνει τον Zelensky. Οι ΗΠΑ πιθανώς υποστηρίζουν τον στρατιωτικό αρχηγό", αναφέρει ο τίτλος του άρθρου.

Σημειώνεται ότι ο στρατηγός χαίρει άριστης φήμης στη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, αλλά η Ουάσιγκτον θέλει επίσης να αποφύγει μια ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Zelenskyy και Zaluzhnyy.

Ορισμένοι ουκρανοί παρατηρητές υποστηρίζουν μάλιστα πως οι ΗΠΑ θα είναι πιο ευνοϊκές για τον αρχιστράτηγο ως πρόεδρο από ό,τι για τον σημερινό επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail