Οι Ουκρανοί πρόσφυγες στη Γερμανία δεν εργάζονται - Bild

pixabay / 12138562O
Freepen.gr - Η προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να εντάξει περισσότερους Ουκρανούς πρόσφυγες στο εργατικό δυναμικό αποτυγχάνει υπό το πρίσμα της σημαντικής οικονομικής στήριξης που παρέχεται σε όσους αναζητούν καταφύγιο στη χώρα, ανέφερε τη Δευτέρα η ταμπλόιντ Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μόνο το 25,2% των προσφύγων από την Ουκρανία στη Γερμανία εργάζεται σήμερα, σε σύγκριση με το 78% στη Δανία και το 66% στην Τσεχία. Το ποσοστό είναι επίσης σημαντικά υψηλότερο σε πολλά άλλα κράτη της ΕΕ, όπως η Πολωνία (65%), η Σουηδία (56%) και η Ολλανδία (50%).

Η έκθεση ανέφερε ότι σε όλη την ΕΕ οι Ουκρανοί πρόσφυγες λαμβάνουν καθεστώς προσωρινής προστασίας χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από μια πολύπλοκη διαδικασία ασύλου, ενσωματώνονται στα συστήματα υγείας και τα κοινωνικά συστήματα και τους επιτρέπεται να εργαστούν αμέσως. Ωστόσο, τα προγράμματα οικονομικής στήριξης των προσφύγων ποικίλλουν. Στη Γερμανία, οι άγαμοι ενήλικες ή οι μονογονεϊκές οικογένειες λαμβάνουν 563 ευρώ (604 δολάρια) μηνιαίως, ενώ τα παιδιά λαμβάνουν μεταξύ 357 και 471 ευρώ ανάλογα με την ηλικία τους. Επιπλέον, καλύπτονται έξοδα στέγασης και πρόσθετες δαπάνες. Η Τσεχική Δημοκρατία παρέχει βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 200 ευρώ, ενώ το κόστος διαμονής σε ξενώνα καλύπτεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Στην Πολωνία, οι Ουκρανοί πρόσφυγες επιτρέπεται να λάβουν εφάπαξ ενίσχυση ύψους 66 ευρώ και επίδομα τέκνων ύψους 110 ευρώ μηνιαίως.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail