Ο παππούς της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών ήταν "ένθερμος ναζί" - Bild

ΑΡ / Αaron Favila
Freepen.gr - Ο παππούς της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock ήταν "ένας άνευ όρων εθνικοσοσιαλιστής" που είχε διαβάσει το "Mein Kampf" και είχε ταχθεί πλήρως υπέρ του ναζιστικού καθεστώτος, σύμφωνα με έγγραφα που είδε η ταμπλόιντ Bild.

Η Μπάερμποκ έχει μιλήσει δημοσίως για τις εμπειρίες του παππού της κατά τη διάρκεια του πολέμου, λέγοντας σε ακροατήριο το 2022 πως ο Βάλντεμαρ Μπάερμποκ επέστρεψε στη Γερμανία από τα ανατολικά στις αρχές του 1945 "ως ηττημένος στρατιώτης".

Αυτό που δεν ανέφερε η Μπάερμποκ ήταν ότι ο παππούς της ήταν αξιωματικός της Βέρμαχτ και του είχε απονεμηθεί μία από τις υψηλότερες στρατιωτικές τιμές του Τρίτου Ράιχ, ο Σταυρός Πολεμικής Αξίας με Σπαθιά το 1944, ανέφερε η Bild την Πέμπτη. Ο σταυρός απονεμήθηκε σε στρατιώτες για "ειδικές υπηρεσίες όταν αναπτύχθηκαν κάτω από εχθρικά όπλα ή για ειδικές υπηρεσίες στον στρατιωτικό πόλεμο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στρατιωτικά αρχεία του Waldemar Baerbock τον περιγράφουν ως "άνευ όρων εθνικοσοσιαλιστή", ο οποίος είχε διαβάσει το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ "Mein Kampf" και του οποίου ο χαρακτήρας ήταν "πλήρως ριζωμένος στον εθνικοσοσιαλισμό". 

Όταν του ζητήθηκε σχόλιο, το γραφείο της Μπάερμποκ δήλωσε ότι "η υπουργός Εξωτερικών δεν ήταν ενήμερη για τα έγγραφα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail