Η Δύση ζητά από χώρες να στείλουν κρυφά ρωσικά όπλα στην Ουκρανία - Λαβρόφ

Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation;  RIA Novosti
Freepen.gr - Η Μόσχα έχει λάβει γνώση αρκετών περιπτώσεων δυτικών δυνάμεων που ζητούν από ορισμένες χώρες να δωρίσουν κρυφά όπλα ρωσικής κατασκευής στο Κίεβο για χρήση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τα σχόλια του Ρώσου διπλωμάτη έρχονται την ώρα που το Κίεβο αυξάνει τις απαιτήσεις του για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, επικαλούμενο οξείες ελλείψεις σε υλικό και πυρομαχικά. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιδιώκουν επίσης να εγκρίνουν περαιτέρω οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία.

Μιλώντας σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με τους επικεφαλής των ξένων διπλωματικών αποστολών στη Μόσχα την Τρίτη, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με "ορισμένες χώρες" τις οποίες η Δύση προσπαθεί να πείσει να παραδώσουν όπλα που προμηθεύει η Ρωσία στην Ουκρανία, χωρίς να ενημερώνει τη Μόσχα για τις μεταφορές αυτές.

Ο υπουργός σημείωσε πως υπήρξαν "αρκετές περιπτώσεις αυτού του είδους" που καταγράφηκαν από τη Μόσχα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να απαιτεί να τηρούνται όλες οι διεθνείς υποχρεώσεις σχετικά με τις μεταφορές όπλων.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε πως όταν μια ξένη χώρα αποκτά νόμιμα ρωσικά όπλα, οι αποστολές συνοδεύονται από ένα συγκεκριμένο πακέτο εγγράφων, συμπεριλαμβανομένου ενός πιστοποιητικού τελικού χρήστη. "Σύμφωνα με αυτό το πιστοποιητικό, ο παραλήπτης του όπλου δεν έχει το δικαίωμα να το μεταπωλήσει ή να το ανακατευθύνει οπουδήποτε χωρίς τη συγκατάθεση της χώρας-προμηθευτή", εξήγησε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας σημείωσε ότι η Δύση προσποιείται ότι δεν παρατηρεί πως τα δικά της όπλα, τα οποία έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία, έχουν ήδη εξαπλωθεί σε εμπόλεμες ζώνες σε όλο τον κόσμο, όπου χρησιμοποιούνται συχνά από εξτρεμιστές και τρομοκράτες.

"Τα όπλα που προμηθεύει η Δύση στο ουκρανικό καθεστώς έχουν βρεθεί όχι μόνο σε ζώνες συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε παράνομες αποστολές που έχουν καταγραφεί στη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γάζα", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail