Το Κίεβο δεν μπορεί να σταματήσει να χάνει έδαφος

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός δεν σταματά τα συνεχή πλήγματα ακριβείας στις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές. Η νύχτα της 31ης Ιανουαρίου δεν αποτέλεσε εξαίρεση, γράφει το southfront.press.

Νέο κύμα ρωσικών χτυπημάτων έπληξε την περιοχή της Χερσώνας, όπου ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει σημαντικά αποθέματα για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Περισσότεροι στόχοι επλήγησαν στην περιοχή Dnepropetrovks. Μια βιομηχανική εγκατάσταση και χώροι διαμονής του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού φέρεται να καταστράφηκαν στην πόλη Κρίβι Ριγκ.

Η περιοχή του Χάρκοβο που βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα παραμένει μία από τις περιοχές που στοχοποιούνται συχνότερα από ρωσικά πλήγματα. Χθες το βράδυ, ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμός επλήγησαν στη συνοριακή πόλη Volchansk.

Ο ουκρανικός στρατός απάντησε με πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη ρωσική περιοχή Πσκοφ, το οποίο όμως καταστράφηκε από τις τοπικές δυνάμεις αεράμυνας.

Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την προέλαση στο μέτωπο προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει την έλλειψη πυρομαχικών πυροβολικού και στρατιωτικού προσωπικού, καθώς και την κακή εκπαίδευση των εισερχόμενων ενισχύσεων από τους πρόσφατα κινητοποιημένους πολίτες. Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν τη γραμμή, αν και, έχουν ήδη χάσει τη δυνατότητα να αναλάβουν επιθετικές ενέργειες.

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να χάνει θέσεις που κέρδισε κατά την αντεπίθεση στα νότια μέτωπα. Οι ρωσικές επιθέσεις βόρεια του Priyutnoe είχαν ως αποτέλεσμα την προέλασή τους σε ένα ευρύ μέτωπο περίπου 2,5 χιλιομέτρων.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους βόρεια της Novomikhailovka, η οποία βρίσκεται ήδη σε ημίκυκλωση.

Η ρωσική προέλαση προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις, απειλεί τη μεγάλη ουκρανική ομάδα που υπερασπίζεται το Ουγκλεντάρ.

Στα περίχωρα του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ντονέτσκ συνεχίζεται η σκληρή μάχη για την Αβντίεβκα. Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε επίθεση στα νότια της πόλης. Ο ρωσικός στρατός προελαύνει κατά μήκος των δρόμων, πλησιάζοντας τον 447ο σιδηροδρομικό σταθμό, ο έλεγχος του οποίου θα διακόψει τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών στα τελευταία τους προπύργια στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης, την πρώην βάση αεράμυνας που αποκαλείται από τον ουκρανικό στρατό οχυρωμένη περιοχή Ζενίθ.

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει επίσης κατά μήκος των γραμμών του μετώπου στην περιοχή του Χάρκοβο. Αφού οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους αρκετά χωριά νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ, συνεχίζουν την επίθεση προς τα δυτικά στο χωριό Κισλόβκα και το Πεστσάνοε. Εκεί βρίσκεται ο συντομότερος δρόμος για να περάσουν μέσα από τους λόφους για να ωθήσουν τον ουκρανικό στρατό στον ποταμό Oskol. Αφού η ταχεία ρωσική προέλαση στην περιοχή προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή κατά του Ουκρανού αρχιστράτηγου Zaluzhny, το Κίεβο άλλαξε την τοπική στρατιωτική διοίκηση, η οποία έχασε τη ρωσική επίθεση και έχασε θέσεις στα χωριά. Ορισμένες ενισχύσεις στάλθηκαν στην περιοχή για να επιβραδύνουν τη ρωσική προέλαση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail