Η "τάξη που βασίζεται σε κανόνες" δεν υπάρχει - Μεντβέντεφ

Sputnik / Vladimir Astapkovich
Freepen.gr - Η "τάξη βασισμένη σε κανόνες" που διαφημίζουν οι ΗΠΑ είναι μια ψευδαίσθηση που η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της επιβάλλουν σε άλλα έθνη, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ένα φόρουμ κατά της νεοαποικιοκρατίας στη Μόσχα την Παρασκευή.

Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να περιγράψει την παγκόσμια φιλελεύθερη ρύθμιση, στην οποία οι δυτικές δυνάμεις είχαν επί δεκαετίες σημαντική επιρροή. Οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, λένε πως το σύστημα είναι αντίθετο σε ένα κωδικοποιημένο διεθνές δίκαιο και ότι η Δύση το καταχράται προς όφελός της.

"Ποιος το έχει δει ποτέ; Πού υπάρχει; Δεν είναι έγγραφο του ΟΗΕ, δεν είναι κάποια διεθνής σύμβαση, δεν είναι νόμος", δήλωσε ο Μεντβέντεφ για την "τάξη που βασίζεται σε κανόνες" κατά τη διάρκεια της διεθνούς εκδήλωσης με τίτλο "Για την ελευθερία των εθνών".

"Παρ' όλα αυτά, μας σπρώχνουν συνεχώς αυτή την τάξη στα μούτρα και μας λένε να την ακολουθήσουμε", πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος είναι αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

"Πριν από λίγο καιρό, τα έθνη της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής χαρακτηρίζονταν αλαζονικά ως "Τρίτος Κόσμος" ή στην καλύτερη περίπτωση ως "αναπτυσσόμενα έθνη" κατ' εντολή της συλλογικής Δύσης. Τώρα αυτά τα έθνη αναπτύσσονται ταχύτατα για να γίνουν το πλαίσιο, οι κόμβοι ανάπτυξης για έναν πολυπολικό κόσμο", δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Μεντβέντεφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για κακή διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία χρήματος που δεν υποστηρίζεται από πραγματική αξία.

"Εκμεταλλεύονται [τον έλεγχο] των αποθεματικών νομισμάτων. Τελικά, ενισχύουν τον παγκόσμιο πληθωρισμό και επιδεινώνουν τη φτώχεια στον πλανήτη", εξήγησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail