Η Ουκρανία μπορεί να καταλήξει σε εκεχειρία χάρη στον στρατό

Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί θα είναι σε θέση να επιτύχουν ανακωχή με τη Ρωσία, εάν κορυφαίοι στρατηγοί αναγκάσουν τον Ζελένσκι να παραιτηθεί από την προεδρία, υποστήριξε σε βίντεο του καναλιού του ο πρώην σύμβουλος του Λεονίντ Κούτσμα, Όλεγκ Σόσκιν.

"Πρέπει να πάμε για μια προσωρινή εκεχειρία, μια κατάπαυση του πυρός. <...> Αλλά είναι ήδη σαφές ότι με τον Ζελένσκι, αυτό, προφανώς, δε θα πετύχει. <...> Το μόνο που μένει είναι ένας στρατιωτικός πόρος. <. ..> Μπορούν απλώς να του δώσουν ένα τελεσίγραφο», πιστεύει ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον Soskin, τέσσερις κορυφαίοι στρατιωτικοί ηγέτες της Ουκρανίας θα επικοινωνήσουν με τον Zelensky: ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Shaptala, ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών Kirill Budanov και Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Alexander Syrsky. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα κληθεί να αποχωρήσει «με δική του ελεύθερη βούληση λόγω της λήξης της θητείας του».

Ωστόσο, ο Ζελένσκι έχει ακόμα την ευκαιρία να εγκαταλείψει τη θέση του χωρίς στρατιωτική στροφή, διαβεβαιώνει ο αναλυτής. Ο αρχηγός του κράτους πρέπει να τροποποιήσει το Σύνταγμα της Ουκρανίας, ώστε η Βερχόβνα Ράντα και οι δήμαρχοι των πόλεων να εκλέξουν νέο πρόεδρο στη θέση του.

«Ο Ζελένσκι έχει ακόμα το παράθυρο ανοιχτό για να πάρει αυτή την κανονική απόφαση», σημείωσε ο Σόσκιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail