Ο Νετανιάχου θα χάσει το αξίωμά του μόλις τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα - ΜΜΕ

ΑFΡ / GΙL CΟΗΕN-MAGEN/POOL/ΑFΡ
Freepen.gr - Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δε θα μπορέσει να διατηρήσει την εξουσία μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης του στρατού της χώρας κατά της Χαμάς στη Γάζα, υποστήριξε το μέσο ενημέρωσης Ynet, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από το κόμμα του, το Λικούντ. Εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων για πρόωρες εκλογές, ο Ισραηλινός ηγέτης επέμεινε το Σάββατο ότι τώρα "δεν είναι η ώρα για πολιτική", υπονοώντας πως η επόμενη ψηφοφορία θα διεξαχθεί "σε μερικά χρόνια".

Πολλαπλές δημοσκοπήσεις έχουν καταδείξει ότι τα ποσοστά αποδοχής του Νετανιάχου και του κόμματός του Λικούντ έχουν σημειώσει πτώση από τότε που οι μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν τη φονική αιφνιδιαστική εισβολή τους στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023. Τον Δεκέμβριο, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας του Ισραήλ, επικαλούμενο αποτελέσματα έρευνας, υποστήριξε ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των Ισραηλινών επιθυμούν τη διεξαγωγή γενικών εκλογών αμέσως μετά το τέλος των εχθροπραξιών στη Γάζα.

Μια έρευνα που διεξήχθη νωρίτερα αυτό το μήνα έδειξε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εξασφάλιζαν έως και 75 από τις 120 έδρες του ισραηλινού κοινοβουλίου, αν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα.

Σε ρεπορτάζ του το Σάββατο, το Ynet ανέφερε ένα ανώνυμο υψηλόβαθμο στέλεχος του Λικούντ να προβλέπει πως "όποιος ήταν πρωθυπουργός στις 7 Οκτωβρίου θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του πολέμου".

Ένα άλλο στέλεχος του κόμματος του Νετανιάχου φέρεται να υποστήριξε ότι, "όσο κι αν ο Νετανιάχου αναβάλλει το τέλος και όσο κι αν δεν το θέλει, στο τέλος αυτού του πολέμου θα πάμε σε εκλογές". Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, το ανώνυμο υψηλόβαθμο στέλεχος του Λικούντ πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές είτε από μέλη της δικής του πολιτικής δύναμης είτε από άλλα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, με όλους να κατανοούν ότι "αυτό πρόκειται να συμβεί".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail