Ο διαρκώς διευρυνόμενος πόλεμος του Ισραήλ

Η Ράφα είναι η πόλη που συνορεύει με την Αίγυπτο και την έρημο του Σινά, όπου ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πρόσφυγες έχουν καταφύγει για να γλιτώσουν από τις ανελέητες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον τους. Περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 70.000 

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Παλαιστίνιων γυναικών και παιδιών, έχουν ήδη σκοτωθεί και τραυματιστεί. Οι περισσότεροι από αυτούς τους φτωχούς πρόσφυγες πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα εξαιτίας του τρίμηνου ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας για νερό, τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και φάρμακα.

Εάν το Ισραήλ εξαπολύσει αυτή την επίθεση στη Ράφα, με στόχο να οδηγήσει ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους στην έρημο -και να σκοτώσει όλους εκείνους που αρνούνται να εγκαταλείψουν τη Γάζα- η Αίγυπτος προειδοποιεί ότι πιθανότατα θα προκληθεί ένας περιφερειακός πόλεμος, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να εξελιχθεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Μπάιντεν θα μπορούσε να το αποτρέψει αυτό με ένα μόνο τηλεφώνημα. Αν οι ΗΠΑ διέκοπταν κάθε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς το Ισραήλ, οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ασκούν τη γενοκτονική εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από τη Γάζα. Ωστόσο, ακριβώς το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει, με την πλήρη υποστήριξη και συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

https://www.aa.com.tr/en/middle-east/netanyahu-asks-army-to-remobilize-reserve-soldiers-in-preparation-for-ground-offensive-in-rafah/3133772

Ο Πούτιν, ο Σι και οι Ιρανοί κάνουν μεγάλο λάθος νομίζοντας ότι μπορούν να μείνουν στην άκρη από τη σύγκρουση, καθώς η σύγκρουση στρέφεται εναντίον τους.

Η ισραηλινή επίθεση άφησε το 85% του πληθυσμού της Γάζας εσωτερικά εκτοπισμένο εν μέσω οξείας έλλειψης τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων, ενώ το 60% των υποδομών του θύλακα υπέστη ζημιές ή καταστράφηκε, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Και οι Μεγάλες Ηθικές Δυτικές Δημοκρατίες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ισραηλινή Γενοκτονία των Παλαιστινίων, ακόμη και όταν η Αίγυπτος προειδοποιεί για διεύρυνση του πολέμου.

Αυτό που είναι σαφές είναι πως η Δύση δεν μπορεί πλέον σε καμία περίπτωση να θεωρείται ηθική. Αυτό που δεν είναι σαφές είναι γιατί ο Πούτιν, ο Σι και το Ιράν πιστεύουν ότι μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία με ανήθικες κυβερνήσεις.  Πόσες φορές θα αγοράσει ο Πούτιν μια συμφωνία του Μινσκ;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail