Καταστροφικά χτυπήματα στα ουκρανικά μέτωπα

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός κήρυξε με υπερηφάνεια μια ακόμη νίκη κατά των ρωσικών UAV. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, χθες το βράδυ η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 8 από τα 10 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι, τα οποία στόχευαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις- αλλά τα στοιχεία από τις ουκρανικές περιοχές αποκάλυψαν τα ψέματα των Ουκρανών στρατιωτικών αξιωματούχων, γράφει το southfront.press.

Ένας από τους κύριους στόχους που χτυπήθηκε τουλάχιστον δύο φορές χθες το βράδυ είναι το αεροδρόμιο Mirgorod που βρίσκεται στην περιοχή Πολτάβα. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ξέσπασε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις και οδήγησε σε μεγάλη δευτερογενή έκρηξη. Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν ζημιές σε αεροσκάφη Su-24M και MiG-29 με ξένους πυραύλους MALD και SCALP.

Ουκρανοί στρατιωτικοί παρατηρητές υπέθεσαν ότι τα ρωσικά πλήγματα έπληξαν τα αεροσκάφη τη στιγμή που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν τα ρωσικά πλήγματα στην περιοχή της Οδησσού, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες.

Μια άλλη ομάδα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπληξε τον ουκρανικό στρατό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Ένα από τα πλήγματα κατέστρεψε ένα σημείο ελέγχου της ουκρανικής ομάδας που αναπτύχθηκε στην κατεύθυνση του νότιου Ντονέτσκ. Το αρχηγείο είχε αναπτυχθεί στο διοικητικό κτίριο Ι του χωριού Μέμρικ.

Ένας άλλος στόχος ήταν ένα σημείο προσωρινής ανάπτυξης του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού στην πόλη Dobropolie.

Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων ακριβείας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, ο ουκρανικός στρατός υπέστη σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται τον ρωσικό στρατό και προκαλούν βαριά πλήγματα σε σημεία συσσώρευσης του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού σε ζώνες μετώπου σε διάφορες περιοχές.

Στις 20 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τρία πλήγματα με HIMARS MLRS στο οπίσθιο πεδίο εκπαίδευσης στο χωριό Trudovskoe στην DPR τη στιγμή που οι Ρώσοι αξιωματικοί εξαπέλυσαν εκεί σχηματισμό. Ως αποτέλεσμα, 65 Ρώσοι στρατιωτικοί φέρονται να σκοτώθηκαν επί τόπου.

Μέσα σε δύο μόλις ημέρες, ο ουκρανικός στρατός κήρυξε άλλη μια επίθεση κατά της ρωσικής ομάδας στρατιωτών στην περιοχή της Χερσώνας. Το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό συγκεντρώθηκε σε ένα πεδίο εκπαίδευσης περίπου 15 χιλιόμετρα από το χωριό Krynki. Συνολικά, τρία πλήγματα με HIMARS MLR έπληξαν την περιοχή. Το τρίτο χτύπημα είχε πιθανότατα ως στόχο την ομάδα έρευνας, η οποία μετέβη στο σημείο για να ξεκινήσει έρευνα.

Τα πλήγματα ακριβείας κατά του εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού στα μετόπισθεν είναι συνεχή και εξαπολύονται και από τις δύο πλευρές. Για παράδειγμα, στις 13 Φεβρουαρίου, πλήγματα ρωσικών πυραύλων Iskander προκάλεσαν βαριές απώλειες στον ουκρανικό στρατό στο πεδίο ασκήσεων στο Selidovo.

Οι άμεσες βαριές απώλειες προκαλούν πάντα την οργή της κοινής γνώμης. Η ουκρανική πλευρά έχει πλεονέκτημα στις μάχες των μέσων ενημέρωσης που ακολουθούν τις επιθέσεις, διότι, σε αντίθεση με την Ουκρανία, δεν υπάρχει ποινική ευθύνη για τη δημοσίευση των βίντεο τα αποτελέσματα των ζημιών από πυρά στη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail