Η πυρηνικά εξοπλισμένη Πολωνία είναι "πολύ ρεαλιστικό σενάριο" - στρατηγός

US Air Force / Airman 1st Class Devan Halstead
Freepen.gr - Η κατοχή πυρηνικών όπλων είναι ένα ισχυρό αποτρεπτικό μέσο και κάτι που η Πολωνία θα πρέπει να εξετάσει, δήλωσε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα απόστρατος στρατηγός του πολωνικού στρατού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο RMF24, ο Jaroslaw Kraszewski ρωτήθηκε σχετικά με την πρόταση της περασμένης εβδομάδας να "δώσουμε στην Πολωνία πυρηνικά όπλα", που έκανε ο μελετητής του American Enterprise Institute Dalibor Rohac στο βρετανικό μέσο The Spectator.

"Βλέπω αυτό το σενάριο ως πολύ πραγματικό", απάντησε ο Kraszewski. "Όσοι έχουν πυρηνικό δυναμικό έχουν πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Συνήθως, οι χώρες αυτές δε δέχονται επιθέσεις και δεν υπάρχει καν η πιθανότητα να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που αποσκοπούν στην πρόκληση τοπικής κρίσης".

Η απόκτηση ατομικών όπλων είναι μια πρόκληση για την Πολωνία που θα επιχειρήσει "τα επόμενα χρόνια", πρόσθεσε.

Ενώ ο Rohac πρότεινε τον εξοπλισμό της Πολωνίας με ατομικές κεφαλές στο πλαίσιο της "θωράκισης της ασφάλειας της Ανατολικής Ευρώπης από τον Τραμπ", δηλαδή ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Kraszewski φάνηκε να προτιμά μια πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση.

"Θα υπάρξει οπωσδήποτε επανεξέταση και επανάληψη των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ισορροπία των πυρηνικών δυνάμεων στον κόσμο", δήλωσε στον πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό. "Κατά τη γνώμη μου, αυτό θα συμβεί μετά το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail