«Ολόκληρες περιοχές φαίνεται να καταλαμβάνονται από Άραβες», λέει Γερμανός δισεκατομμυριούχος για τη γενέτειρά του, το Βερολίνο

pixabay / corinnalichtenberg1
Freepen.gr - Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του γίγαντα λογισμικού SAP, Hasso Plattner, δήλωσε σε μια νέα συνέντευξη ότι τμήματα του Βερολίνου έχουν καταληφθεί από Άραβες και ότι προτιμά τώρα να μείνει στο Πότσνταμ, μια μικρότερη γειτονική πόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, ο 80χρονος μίλησε για τη γενέτειρά του, το Βερολίνο, λέγοντας ότι «ολόκληρες περιοχές φαίνεται να καταλαμβάνονται από Άραβες» και πως οι Γερμανοί έχουν μια τάση για αυτοκαταστροφή.

«Είμαι Βερολινέζος, αλλά δεν πηγαίνω πια στο Βερολίνο, μένω στο Πότσνταμ μου. Το γεγονός ότι ολόκληρα μέρη της πόλης έχουν προφανώς καταληφθεί από Άραβες και ότι η ηθική τους και η κατανόηση του νόμου εφαρμόζονται εκεί δεν είναι καλό. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, όλοι λένε πως κάτι πήγε στραβά», είπε.
 
Στη συνέντευξή του, είπε πως η Γερμανία «έχει αναπτύξει την αυτο-αμφιβολία σε σημείο αυτοκαταστροφής». 

Ο Plattner είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κριτική του αντιπροσωπεύει μια αυξανόμενη δυσφορία στην επιχειρηματική ελίτ της Γερμανίας απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Παρά την κριτική του Plattner για τη μεταναστευτική πολιτική, είπε ότι είναι αντίθετος με την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και ανησυχεί πως θα αποκτήσουν περισσότερη δύναμη. Ωστόσο, είναι αντίθετος στην απαγόρευση του κόμματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail