Η Ιαπωνία έδωσε τη θέση της στη Γερμανία ως την τρίτη οικονομία στον κόσμο

pixabay / sofi5t
Freepen.gr - Η Ιαπωνία έχει χάσει τη θέση της ως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σε όρους ονομαστικού ΑΕΠ σε δολάρια από τη Γερμανία το 2023.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας, το ονομαστικό ΑΕΠ της χώρας χωρίς προσαρμογή στον πληθωρισμό το 2023 ανήλθε σε 591,48 τρισ. γεν (περίπου 4,21 τρισ. δολάρια).

Την ίδια στιγμή, όπως, με τη σειρά του, αναφέρει το πρακτορείο Kyodo, το ονομαστικό ΑΕΠ της Γερμανίας το 2023 ανέρχεται προσωρινά σε 4,46 τρισ. δολάρια. Έτσι, η Ιαπωνία έχει παραχωρήσει τη θέση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο στη Γερμανία στα τέλη του περασμένου έτους, προσθέτει το πρακτορείο.

Αυτό το αποτέλεσμα είχε προβλεφθεί από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Σημειώθηκε ότι το ονομαστικό ΑΕΠ της Ιαπωνίας σε όρους δολαρίου θα μειωθεί σημαντικά λόγω της αποδυνάμωσης του εθνικού νομίσματος. Ταυτόχρονα, το ΑΕΠ της Γερμανίας θα αυξηθεί στο πλαίσιο της ραγδαίας αύξησης των τιμών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail