Πολωνός στρατηγός: σε περίπτωση σύγκρουσης, το ΝΑΤΟ θα εκκαθαρίσει την περιοχή του Καλίνινγκραντ


Freepen.gr - Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, στρατηγός Waldemar Skrzypczak, αποκάλεσε την περιοχή του Καλίνινγκραντ "κατεχόμενο έδαφος" και απείλησε να την εκκαθαρίσει σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο ιστότοπος Rzeczpospolita.

"Σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, το μέλλον για την περιοχή του Königsberg (Καλίνινγκραντ) θα είναι η εκκαθάριση αυτού του κατεχόμενου από τη Ρωσία εδάφους", είπε ο Skrzypczak.

Ο στρατηγός υποστήριξε πως αν ξεσπάσει σύγκρουση, η συμμαχία "δε θα επιτρέψει" στη Ρωσία να ελέγχει την περιοχή και να διατηρεί τα στρατεύματά της εκεί. 

Ο Skrzypczak σημείωσε επίσης ότι η Πολωνία κατασκευάζει τώρα οχυρώσεις στη συνοριακή ζώνη με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες για την προετοιμασία των "αμυντικών ζωνών" πραγματοποιούνται σε καιρό ειρήνης, καθώς δεν θα υπάρχει χρόνος να γίνουν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Πολωνός υπουργός Εθνικής Άμυνας Vladyslav Kosiniak-Kamysh δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός πολέμου με τη Ρωσία στο μέλλον και προέτρεψε να είναι έτοιμοι για "οποιοδήποτε σενάριο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail