Μέχρι και η διαλυμένη Λιβύη επαναπάτρισε εκατοντάδες παράνομους μετανάστες πίσω στη Νιγηρία

FILE - Nigerian migrants board a plane to be voluntarily repatriated to Nigeria, organized by the International Organization for Migration (IOM) in Misrata, 200 km east of Tripoli, Libya, Thursday, Jan. 27, 2022. (ΑΡ Photo/Yousef Murad)
Freepen.gr - Η κυβέρνηση της Λιβύης έλαβε μέτρα για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης την Τρίτη, επιβάλλοντας κυρώσεις για πτήσεις απέλασης εκατοντάδων υπηκόων της Νιγηρίας που ζουν παράνομα στη χώρα.

Περισσότεροι από 320 παράνομοι μετανάστες αναμενόταν να επιβιβαστούν σε πτήσεις από την Τρίπολη και τη Βεγγάζη προς τη Νιγηρία, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης.

"Πραγματοποιήσαμε την Τρίτη την απέλαση 163 παράτυπων μεταναστών νιγηριανής υπηκοότητας από το αεροδρόμιο Μιτίγκα, μεταξύ των οποίων 107 γυναίκες, 51 άνδρες και πέντε παιδιά", δήλωσε ο Μοχάμαντ Μπαρέντα, επικεφαλής της ασφάλειας της υπηρεσίας μετανάστευσης της Λιβύης.

Επιπλέον, "160 Νιγηριανοί θα σταλούν επίσης πίσω στη χώρα τους από το αεροδρόμιο Μπενίνα της Βεγγάζης", δήλωσε ο Baredaa.

Δεκάδες χιλιάδες Νιγηριανοί έχουν σταλεί πίσω στη χώρα τους από τις λιβυκές αρχές από το 2017 με τη βοήθεια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail