Η Γερμανία παραμένει αναποφάσιστη σχετικά με τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς για την Ουκρανία

Κenzo TRIBΟUILLΑRD / ΑFΡ
Freepen.gr - Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Γερμανίας εξακολουθούν να συζητούν αν το Βερολίνο θα πρέπει να προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι πύραυλοι Taurus, που το Κίεβο ζητά εδώ και μήνες, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock.

Μιλώντας σε συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρι Κούλεμπα στην Οδησσό το Σάββατο που συνέπεσε με τη δεύτερη επέτειο από την έναρξη της σύγκρουσης, η Μπάερμποκ αναγνώρισε ότι η Δύση δεν παραδίδει αρκετά όπλα στο Κίεβο και δήλωσε πως η Ουκρανία χρειάζεται "πολύ περισσότερα πυρομαχικά, πολύ περισσότερη αεράμυνα, πολύ περισσότερο πυροβολικό".

"Σπάμε το κεφάλι μας, ιδίως κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, για το ζήτημα του πώς θα παραδώσουμε περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων των οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς", πρόσθεσε, αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους πυραύλους Taurus.

Οι τελευταίοι μπορούν να εξοπλιστούν με κεφαλή 500 κιλών και έχουν βεληνεκές περίπου 500 χιλιομέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε δυνητικά να τους χρησιμοποιήσει για να πλήξει στόχους μέχρι τη Μόσχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail