Η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ δαπανά δισεκατομμύρια για την αντικατάσταση της πυρηνικής ενέργειας

pixabay / PublicDomainPictures
Freepen.gr - Η Γερμανία πρόκειται να δαπανήσει 16 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο, καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει επαρκή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας μετά την κατάργηση των πυρηνικών αντιδραστήρων της, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Οικονομίας.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης αναμόρφωσης του ενεργειακού δικτύου της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι νέοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο θα μετατραπούν στη συνέχεια ώστε να λειτουργούν με υδρογόνο μεταξύ 2035 και 2040. Ένας μηχανισμός ενίσχυσης της παραγωγικής ικανότητας με βάση την αγορά θα επιτρέψει την επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2028, ανέφεραν οι Γερμανοί αξιωματούχοι σε ανακοίνωσή τους.

Οι μονάδες θα έχουν συνολική δυναμικότητα έως και 10 γιγαβάτ (GW), η οποία θα έρθει "επιπλέον της συνεπούς επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας" και αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση σταθερής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας "ακόμη και σε περιόδους όπου υπάρχει λίγος ήλιος και άνεμος".

Η γερμανική εταιρεία παροχής ενέργειας Uniper, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετάσχει στην κατασκευή, δήλωσε "ανακουφισμένη" που ελήφθη η απόφαση για την κατασκευή των νέων σταθμών, προσθέτοντας ότι "απαιτείται επειγόντως ταχεία δράση, διότι η διαδικασία έγκρισης και η πραγματική κατασκευή των σταθμών παραγωγής ενέργειας και των εγκαταστάσεων αποθήκευσης θα διαρκέσει αρκετά χρόνια".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail