Θα εισβάλει το Ισραήλ στο νότιο Λίβανο;

Συμβαίνουν πολλά στον κόσμο που προκαλούν φόβο στη Δύση, επειδή έχουν χάσει τον έλεγχο της αφήγησης και του πεδίου της μάχης. Η υποχώρηση της Ουκρανίας από την Αβντέεβκα αποκάλυψε το ψέμα ότι ο ρωσικός στρατός είναι μια εξαντλημένη δύναμη που αποτελείται από εξαναγκασμένους, ανεκπαίδευτους, κακώς εφοδιασμένους στρατεύσιμους. Αυτό έχει αφήσει το ΝΑΤΟ να προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να κρατήσει την Ουκρανία στη μάχη, αλλά ο στρατός της Ουκρανίας έχει γίνει σκόνη και το ηθικό του έχει εξασθενήσει.
 
Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αλλά ο πραγματικός κίνδυνος δεν βρίσκεται εκεί. Το Ισραήλ σηματοδοτεί πως θα εισβάλει στο νότιο Λίβανο και θα πολεμήσει τη Χεζμπολάχ. Αυτό είναι παράλογο. Το Ισραήλ μου θυμίζει τη σατανική βασίλισσα στη Χιονάτη - έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι είναι ο καλύτερος στρατός στη Μέση Ανατολή. Κοιτάζουν την αντανάκλασή τους και αδυνατούν να δουν πώς έχει αλλάξει ο κόσμος. Δεν είναι πλέον ο μαχητής που φαντάζονται ότι είναι.
 
Εδώ είναι ο στρατηγός Halevi που ερμηνεύει τη δική του εκδοχή του Mirror, Mirror on the Wall. 


Αλλά αυτό δεν είναι απλώς μια αδρανής φαντασίωση που περιορίζεται στον Halevi. Έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ισραηλινών πολιτών.

Μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε η δεξιά ισραηλινή εφημερίδα Maariv έδειξε ότι το 71% των Ισραηλινών πιστεύει πως το Ισραήλ πρέπει να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Λιβάνου.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει βαριές αεροπορικές επιδρομές σε χωριά του νότιου Λιβάνου κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, αλλά αυτό δεν έχει αποδυναμώσει τη Χεζμπολάχ. Αντιθέτως. Η Χεζμπολάχ εντείνει τις δικές της πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών οικισμών. Η Saraya al-Qassam και η παρέα της χτυπάει την "Ashkelon" με μαζικούς βομβαρδισμούς βλημάτων, ενεργοποιώντας τις σειρήνες των πυραύλων και στέλνοντας τους Εβραίους εποίκους να τρέχουν για καταφύγιο!

Η Χεζμπολάχ φέρεται επίσης να στόχευσε, στη 01:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024, τους στρατώνες Branit με πύραυλο "Falaq 1", σημειώνοντας άμεσο χτύπημα. Ο μέσος Ισραηλινός πολίτης δεν κατανοεί πως η Χεζμπολάχ έχει σημαντική κλιμακούμενη ικανότητα όσον αφορά τη δυνατότητα να εκτοξεύει μεγάλους πυραύλους σε ισραηλινές πόλεις που προηγουμένως δεν είχαν στοχοποιηθεί. Η Χεζμπολάχ διαθέτει επίσης έναν εκπαιδευμένο στρατό. Δεν πρόκειται για μια ομάδα τρομοκρατών. Και η Χεζμπολάχ έχει καλά οχυρωμένες αμυντικές γραμμές ικανές να σταματήσουν μια ισραηλινή επίθεση.

Κάνοντας τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα και επικίνδυνα, το Ιράν παρουσίασε δύο νέα συστήματα αεράμυνας - το αμυντικό σύστημα martyr Arman μεσαίου/βραχέος βεληνεκούς και το σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Azarakhsh. Το Arman έχει μέγιστο βεληνεκές ανίχνευσης 180 χιλιομέτρων με τις ακόλουθες δυνατότητες:

- Εμβέλεια εντοπισμού στόχου έως 160 χλμ.

- Μέγιστη εμβέλεια εμπλοκής 120 χλμ.

- Μέγιστο ύψος εμπλοκής 27 χλμ.

- Χρόνος αντίδρασης μικρότερος των 20 δευτερολέπτων

Το Azarakhsh έχει πολύ μικρότερο βεληνεκές:
 
- Επιχειρησιακή εμβέλεια 50 km με ανίχνευση μέσω ραντάρ και 25 km με οπτική παρακολούθηση

- Δυνατότητα μεταφοράς 4 φορητών πυραύλων

- Δυνατότητα καταστροφής εναέριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων και επανδρωμένων/μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

- Δυνατότητα λειτουργίας υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες

Εάν το Ιράν αποφασίσει να παράσχει αυτά τα συστήματα στη Χεζμπολάχ τότε το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει μια νέα απειλή.

Το συμπέρασμα είναι το εξής - τόσο το Ισραήλ όσο και η Χεζμπολάχ φαίνεται να πατάνε το γκάζι και να κινούνται προς έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail