Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν μπορούν να αποκλειστούν - Μακρόν

nato.int
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία από μέλη του ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους, διότι οι δυτικές δυνάμεις δεν πρέπει να σταματήσουν μπροστά σε τίποτα για να διασφαλίσουν πως η Ρωσία δε θα νικήσει τις δυνάμεις του Κιέβου.

"Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή, με επίσημο τρόπο, στρατευμάτων στο έδαφος", δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους μετά τη φιλοξενία μιας συνάντησης Ευρωπαίων ηγετών τη Δευτέρα στο Παρίσι. "Αλλά από την άποψη της δυναμικής, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να εμποδίσουμε τη Ρωσία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο".

Η Γαλλία φιλοξένησε τη Δευτέρα τη σύνοδο κορυφής των υποστηρικτών της Ουκρανίας για να επιδείξει σταθερή υποστήριξη και ευρωπαϊκή ενότητα εν μέσω ανησυχιών πως η αμερικανική βοήθεια προς το Κίεβο μπορεί να σταματήσει, ειδικά αν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις φετινές προεδρικές εκλογές. Ο Μακρόν δήλωσε ότι ενώ οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Ουκρανίας θέλουν να αποφύγουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης σε άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία, συμφωνούν ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για να διασφαλίσουν πως η Μόσχα δε θα κερδίσει.

Πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό της κατάστασης και να συνειδητοποιήσουμε ότι διακυβεύεται η συλλογική μας ασφάλεια", δήλωσε ο Γάλλος ηγέτης. "Πρέπει να ανεβάσουμε τους τόνους. Η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά δεύτερον, εμείς, με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουμε τη συλλογική μας ασφάλεια για το σήμερα και το μέλλον".

Ο Μακρόν σημείωσε πως οι σύμμαχοι που λένε σήμερα "ποτέ, μα ποτέ" για άμεση ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν απέκλεισαν την κλιμάκωση της στρατιωτικής βοήθειας που χορηγήθηκε αργότερα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικών αεροσκαφών. "Πριν από δύο χρόνια, πολλοί γύρω από αυτό το τραπέζι έλεγαν ότι θα προσφέρουμε κράνη και υπνόσακους και τώρα λένε πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να στείλουμε πυραύλους και άρματα μάχης στην Ουκρανία. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να συνειδητοποιήσουμε ότι πάντα αργούσαμε έξι με οκτώ μήνες, οπότε θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε τον στόχο μας".

Υπάρχει ευρεία συναίνεση μεταξύ των εθνών που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση της Δευτέρας πως οι σύμμαχοι πρέπει να παράσχουν περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία και να εντείνουν πιο γρήγορα, υποστήριξε ο Μακρόν. "Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον ρωσικό λαό, αλλά δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να κερδίσουν στην Ουκρανία", είπε και πρόσθεσε: "Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για όσο διάστημα χρειαστεί. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από αυτό το βράδυ".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail