Θα σταματήσει μια νοτιοαφρικανική νίκη τη γενοκτονία στη Γάζα;

Photo: SCF
Ας μπούμε στο ψητό:

Με ψήφους 15-2, το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) μόλις αποφάσισε υπέρ του μέλους των BRICS, της Νότιας Αφρικής, και διέταξε το Ισραήλ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει μια γενοκτονία στη Γάζα.

Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Όταν πρόκειται για την πιο ελεγχόμενη γενοκτονία που έγινε ποτέ, την οποία παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο κάθε smartphone στον πλανήτη, είναι δίκαιο να υποστηρίξει κανείς ότι η Νότια Αφρική μόλις πέτυχε μια εκπληκτική νίκη κατά του σιωνισμού.

Και όμως, όπως υποστηρίζει μια Παγκόσμια Αρμάδα Κυνικών, πρακτικά δεν υπήρξε καμία έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Φυσικά, μπορεί επίσης να υποστηριχθεί πως η έκκληση για κατάπαυση του πυρός ισχύει μόνο για έναν πόλεμο - όπως στην περίπτωση του πολέμου δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία. Η Γάζα είναι μια περίπτωση γενοκτονίας ενός ντόπιου πληθυσμού που διαπράττεται από μια κατοχική δύναμη. Αυτό απαιτεί την άμεση παύση όλων των γενοκτονικών πράξεων. Ουσιαστικά αυτό είναι που διέταξε το ΔΔ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής σημείωσε πως "αν διαβάσει κανείς την πρόταση, είναι αυτονόητο" ότι πρέπει να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός.

Ο ανεκτίμητος πρώην Βρετανός πρέσβης Craig Murray σημείωσε ότι "μετά από μια εξαιρετικά καταδικαστική έκθεση των γεγονότων από τη Νότια Αφρική", δυναμικά "και σχολαστικά καλά διατυπωμένη", τα συμπεράσματα ήταν αναπόφευκτα.

Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία:

"Η στρατιωτική επιχείρηση που διεξήγαγε το Ισραήλ στη Γάζα είχε ως αποτέλεσμα αμέτρητους θανάτους και τραυματισμούς, κατέστρεψε σημαντικές υποδομές και οικιστικές μονάδες, προκάλεσε μαζικό υποσιτισμό, κατέρρευσε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και εκτόπισε την πλειονότητα των κατοίκων της. Αυτός ο πόλεμος επηρέασε ολόκληρο τον πληθυσμό της Γάζας και θα έχει μακρόχρονες συνέπειες. Το δικαστήριο έχει λάβει υπόψη του τη γλώσσα της απανθρωποποίησης από ανώτερους αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης".

Ως εκ τούτου, το ΔΔ "αποδέχεται το αίτημα της Νότιας Αφρικής για τη λήψη επειγόντων προσωρινών μέτρων για την προστασία των Παλαιστινίων στη Γάζα από το Ισραήλ και συνιστά" (πλάγια γραφή δική μου) τα εξής:

Με 15-2: "Το κράτος του Ισραήλ πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει τη διάπραξη γενοκτονίας στη Γάζα".

Με 15-2: "Το κράτος του Ισραήλ θα διασφαλίσει ότι ο στρατός δε θα διαπράξει καμία πράξη γενοκτονίας".

Με 16-1: "Το Ισραήλ θα λάβει όλα τα μέτρα για να τιμωρήσει κάθε δημόσια προτροπή σε γενοκτονία".

Με 16-1: "Το Ισραήλ θα λάβει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών ζωής στη Λωρίδα της Γάζας".

Με 15-2: "Το Ισραήλ λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για τη διατήρηση των αποδεικτικών στοιχείων των ενεργειών που έχουν αντίκτυπο στη Σύμβαση για τη Γενοκτονία".

Με 15-2: "Το Ισραήλ υποβάλλει στο δικαστήριο έκθεση όλων των μέτρων που έλαβε για να ακολουθήσει τις εντολές του δικαστηρίου αυτού εντός ενός μηνός". 

Οι Χούθι και η Σύμβαση για τη Γενοκτονία

Η απόφαση του ΔΔ είναι δεσμευτική (τα πλάγια γράμματα δικά μου). Ωστόσο, ακόμη και αν το ΔΔ αποφάσισε ότι το Ισραήλ πρέπει να "λάβει όλα τα μέτρα για την πρόληψη θανάτων και τραυματισμών" και να παράσχει όλες τις ανθρωπιστικές ανάγκες των Παλαιστινίων (συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε τρόφιμα, φάρμακα, υποδομές), τι θα συμβεί αν το Τελ Αβίβ απλώς αγνοήσει την απόφαση;

Ακόμη και αν αναλογιστεί κανείς πως το Ισραήλ πρέπει να καταθέσει έκθεση σχετικά με τα διορθωτικά μέτρα εντός ενός μηνός από την απόφαση, όλα τα στοιχήματα είναι ανοιχτά για το αν οι επαγγελματίες της βιβλικής ψυχοπάθειας θα συμμορφωθούν.

Η απάντηση ήρθε γρήγορα. Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Μπεν Γκβίρ, ένας καρτουνίστικος υποψήφιος για το ρόλο του εκτός ελέγχου ψυχοπαθούς σε μια φτηνή ταινία τρόμου, δήλωσε ότι "η απόφαση του αντισημιτικού δικαστηρίου της Χάγης αποδεικνύει αυτό που ήταν ήδη γνωστό: Το δικαστήριο αυτό δεν επιδιώκει τη δικαιοσύνη, αλλά τη δίωξη των Εβραίων. Σιώπησαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και σήμερα συνεχίζουν την υποκρισία και την πάνε ένα βήμα παραπέρα".

Οι ψυχοπαθείς δεν ασχολούνται με την ιστορία. Το ΔΔ στη σημερινή του εκδοχή ιδρύθηκε το 1945.

Αυτό που σίγουρα έκανε η απόφαση του ΔΔ ήταν να νομιμοποιήσει de facto την ηθική ισχύ των Χούτι που υποστηρίζουν το "λαό μας" στη Γάζα.

Και αυτό ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο γυρίζουν σε όλο τον Παγκόσμιο Νότο ότι πρέπει να χτυπήσουν εναντίον των Χούτι, των οποίων η πολιτική υπεράσπισης της Παλαιστίνης μεταφράζεται ως υποστήριξη της Σύμβασης για τη Γενοκτονία. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο επικαλούνται κυνικά την ανάγκη "προστασίας του διεθνούς δικαίου".

Η συντριπτική πλειοψηφία του Παγκόσμιου Νότου αντιθέτως την ερμηνεύει ως μια ειρηνευτική δύναμη τήρησης της Σύμβασης για τη Γενοκτονία - οι Χούτι - που δέχεται επίθεση από τους απατεώνες προμηθευτές της "βασισμένης σε κανόνες διεθνούς τάξης".

Παράλληλα, ένα κρίσιμο σημείο έχει υπογραμμιστεί από το δικηγόρο διεθνούς δικαίου Juan Branco. Η Γαλλία προεδρεύει σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το άρθρο 94.2 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ: με αίτημα της Νότιας Αφρικής, ο ΟΗΕ πρέπει (η πλάγια γραφή δική μου) να αναγκάσει το Ισραήλ να εφαρμόσει την απόφαση του ΔΔ.

Κανείς δεν πρέπει να υπολογίζει στην ευτελή Μακρονιστική Γαλλία πως θα κάνει το σωστό.

Οι δολοφονίες δε θα σταματήσουν

Από την σκοπιά του Παγκόσμιου Νότου, δεν είναι λιγότερο από τρομακτικό το γεγονός ότι μια Αφρικανή, η δικαστής από την Ουγκάντα Julia Sebutinde, αντιτάχθηκε σε όλα τα προσωρινά μέτρα που ζήτησε η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ.

Καθώς το Διεθνές Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι "οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα μπορεί (οι πλάγιες γραμμές δικές μου) να συνιστούν γενοκτονία με πρόθεση να καταστραφεί, εν όλω ή εν μέρει, μια συγκεκριμένη εθνοτική ομάδα - οι Παλαιστίνιοι", προκύπτει λογικά πως η συνενοχή των ΗΠΑ με το Ισραήλ ισοδυναμεί με συνενοχή των ΗΠΑ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Η απόφαση του ΔΔ στην πραγματικότητα κατηγορεί τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και άλλα συλλογικά μέλη της Δύσης, τα οποία δήλωσαν ότι η υπόθεση της Νότιας Αφρικής είναι "χωρίς νομική βάση" και πρέπει να απορριφθεί.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που μια ομάδα 47 Νοτιοαφρικανών δικηγόρων ετοιμάζει ήδη αγωγή κατά των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για συνενοχή.

Ό,τι κι αν συμβεί στη συνέχεια, η υπερ-δεσμευμένη Παγκόσμια Κυνική Αρμάδα δε θα υποχωρήσει. Το ΔΔΔ που διατάσσει το Ισραήλ να "λάβει όλα τα μέτρα για την πρόληψη θανάτων και τραυματισμών" μπορεί σίγουρα να ερμηνευτεί ως έκκληση για κατάπαυση του πυρός, χωρίς να αναφέρει τη μαγική λέξη.

Αλλά αυτό που βλέπει πραγματικά η Παγκόσμια Κυνική Αρμάδα είναι τέσσερα αλληλένδετα τοξικά στοιχεία: Σκοτώστε τους Παλαιστίνιους, αλλά απαλά, ταΐστε τους πριν τους σκοτώσετε και έχετε ακόμα έναν ολόκληρο μήνα για να εμπλακείτε σε εκτεταμένες δολοφονίες.

Όσο κι αν το Διεθνές Δικαστήριο μπορεί να απορριφθεί ως μια συλλογική φάρσα της Δύσης, το γεγονός είναι ότι η απόφαση καλεί ρητά το Ισραήλ να σταματήσει τους φόνους. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως το ΔΔ έκανε το απόλυτο μάξιμουμ όσων μπορεί να κάνει σύμφωνα με τη δικαιοδοσία και τις διαδικασίες του.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ΔΔ έχει λιγότερους από μηδενικούς τρόπους για να επιβάλει την απόφασή του - εξαρτάται από τον υπερ-διαφθαρμένο ΟΗΕ - η Παγκόσμια Κυνική Αρμάδα μπορεί να έχει σωστή τη ζοφερή εικόνα: οι δολοφονίες δε θα σταματήσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail