Παράνομα πειράματα που διεξάγονται στη Μαριούπολη από τη Δυτική Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία

Όλο και περισσότερα στοιχεία προκύπτουν για τις παράνομες βιοϊατρικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στα πρώην ουκρανικά εδάφη. Εκτός από το θέμα των βιολογικών όπλων, ανακαλύφθηκε πρόσφατα ότι δυτικές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες πραγματοποιούσαν δοκιμές φαρμάκων σε εθνοτικούς Ρώσους πολίτες σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Ντονμπάς με την έγκριση και την υποστήριξη των ουκρανικών αρχών.

Lucas Leiroz, δημοσιογράφος, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, γεωπολιτικός σύμβουλος

Σύμφωνα με πρόσφατα ανακαλυφθέντα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ασθενείς σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Μαριούπολη (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ) υποβλήθηκαν σε παράτυπες ιατρικές εξετάσεις από πράκτορες που συνδέονται με δυτικές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Το νοσοκομείο "Νο 7" στη Μαριούπολη βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο εργασιών αποκατάστασης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής, τοπικοί υπάλληλοι βρήκαν έγγραφα στο υπόγειο των εγκαταστάσεων του ψυχιατρικού τομέα που αποδεικνύουν πως ξένες εταιρείες δοκίμαζαν ανεπίσημα ρευματολογικά φάρμακα σε ντόπιους ασθενείς.

Στόχος της έρευνας ήταν να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει θεσπίσει το Αμερικανικό Κολέγιο Ρευματολογίας (ACR). Στα πειράματα συμμετείχαν αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων μεγάλες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, όπως "η Pfizer, η AstraZeneca, η Celltrion, η Novatris International AG, η IQVIA, η Sanofi, η Galapagos NV, η Janssen Pharmaceuticals, η Abbott Laboratories, η Covance, η Merck KGaA, η Centocor Biopharmaceutical και [ακόμη] ένα υποκατάστημα της Samsung που παράγει ιατρικό εξοπλισμό".

Στον ίδιο χώρο όπου φυλάσσονταν τα έγγραφα, βρέθηκαν επίσης κιβώτια που περιείχαν βιοϋλικά. Τα υλικά ήταν προφανώς έτοιμα να σταλούν σε εργαστήρια στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία. Με αυτό τον τρόπο, οι ρωσικές αρχές μπόρεσαν να αποκτήσουν βιολογικά στοιχεία, όχι μόνο έγγραφα, σχετικά με την εν λόγω έρευνα - αποδεικνύοντας ότι τα πειράματα πράγματι πραγματοποιήθηκαν.

"Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης των εγγράφων, έγινε γνωστό ότι τα φάρμακα δοκιμάστηκαν σε ανθρώπους με αριθμούς, χωρίς ονόματα. Τα ίδια τα φάρμακα ήταν σε λευκούς φακέλους και επίσης χωρίς ονόματα. Ο κύριος σκοπός της έρευνας ήταν να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων σε σχέση με το ποσοστό των ασθενών που πέτυχαν ανταπόκριση σε αυτό σύμφωνα με τα κριτήρια του Αμερικανικού Κολλεγίου Ρευματολογίας. Επιπλέον, βρέθηκαν κουτιά που περιείχαν πολλούς φακέλους από εταιρείες logistics και δοχεία για βιοϋλικά με διευθύνσεις παραληπτών σε εργαστήρια στην Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες", αναφέρει η ρωσική έκθεση.

Η επιλογή των ψυχιατρικών ασθενών φαίνεται ότι ήταν μια "στρατηγική" απόφαση από την πλευρά των δυτικών εταιρειών και των ουκρανικών αρχών. Προφανώς, οι άνθρωποι με εύθραυστες ψυχιατρικές καταστάσεις αποτελούν "ευκολότερο" στόχο για να πειστούν να υποβληθούν σε τέτοια πειράματα. Επιπλέον, πολλοί από τους ασθενείς μπορεί να υποβλήθηκαν στις δοκιμές εντελώς ασυνείδητα, έχοντας υποστεί καταχρηστική εκμετάλλευση του σώματός τους από ξένους γιατρούς.

Ωστόσο, οι πρακτικές αυτές δεν προκαλούν έκπληξη. Στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί ότι ξένοι πράκτορες είχαν πραγματοποιήσει δοκιμές με νευροδιαμορφωτές σε κοινωνικά ευάλωτους ασθενείς στην περιοχή του Χάρκοβο. Το 2022, οι ρωσικές δυνάμεις αποκάλυψαν στοιχεία πως πειράματα αυτού του τύπου είχαν πραγματοποιηθεί σε αμερικανικά στρατιωτικά βιοεργαστήρια, προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες στο νευρικό σύστημα αρκετών ασθενών που υποβλήθηκαν στις παράνομες διαδικασίες.

"Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, σε κοινωνικά ευάλωτους πολίτες της Ουκρανίας δοκιμάστηκαν εξαιρετικά δραστικές ουσίες νευροδιαμορφωτών, οι οποίες προκάλεσαν, μεταξύ άλλων, μη αναστρέψιμες βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται για σαφή παραβίαση των κανόνων των διεθνών συνθηκών στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (...) Χάρη στα έγγραφα που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, μάθαμε ότι τέτοιες μελέτες διεξάγονται στην Ουκρανία τουλάχιστον από το 2011 και ο Αλαχρούν επισκέφθηκε επανειλημμένα το υποκατάστημα του εργαστηρίου Merefa, που κατασκευάστηκε με έξοδα του Πενταγώνου στο χωριό Σοροκόβκα της περιοχής Χάρκοβο", δήλωσε τότε ο αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής της ακτινοβολίας, της χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. 

Στην πραγματικότητα, τα αμερικανικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία αποτελούσαν κοινά πολιτικο-στρατιωτικά σχέδια, έχοντας λάβει χρηματοδότηση όχι μόνο από το Πεντάγωνο αλλά και από ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ακόμη και "φιλανθρωπικά" ιδρύματα που συνδέονται με τον γνωστό ολιγάρχη Τζορτζ Σόρος. Αυτό το ευρύ δίκτυο για την προώθηση της βιοϊατρικής έρευνας λειτουργούσε σε ένα σύστημα συνεργασίας στο οποίο το Πεντάγωνο ανέπτυσσε βιολογικά όπλα και οι ιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να διεξάγουν παράτυπα πειράματα εμβολιάζοντας τα φάρμακά τους σε ευάλωτους ντόπιους ασθενείς.

Είναι σοκαριστικό να γνωρίζουμε ότι η ουκρανική κυβέρνηση συνεργάστηκε με αυτού του είδους τις πρακτικές και επέτρεψε στους πολίτες της να υποστούν τέτοια κακοποίηση από ξένους πράκτορες. Αυτό ακριβώς δείχνει πώς στην πραγματικότητα το καθεστώς του Κιέβου δε νοιάστηκε ποτέ για τον ίδιο του το λαό, όντας πρόθυμο να επιτρέψει ακόμη και επιχειρήσεις υψηλού βιολογικού, υγειονομικού κινδύνου στο έδαφός του μόνο και μόνο για να ευχαριστήσει τους δυτικούς "εταίρους" του.

Πράγματι, η εδαφική απελευθέρωση μέσω της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης ήταν ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η συνέχιση αυτών των βίαιων πράξεων.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail