Ιταλός πολιτικός απαιτεί χημικό ευνουχισμό για τους βιαστές

pixabay / Bernhard_Schuermann
Freepen.gr - Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας προέτρεψε τους νομοθέτες να υιοθετήσουν τον χημικό ευνουχισμό ως τιμωρία για εγκληματίες όπως μια ομάδα Αιγύπτιων μεταναστών στη Σικελία, οι οποίοι φέρονται να βίασαν ομαδικά ένα 13χρονο κορίτσι μπροστά στον φίλο της τον περασμένο μήνα.

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) το Σάββατο, ο Ματέο Σαλβίνι έγραψε: "Μην έρχεστε να μου μιλάτε για "ανοχή" ή "σφάλμα". Μπροστά σε φρικαλεότητες αυτού του είδους, δεν μπορεί να υπάρξει επιείκεια αλλά μόνο μία θεραπεία: χημικός ευνουχισμός". Ο πολιτικός προέτρεψε επίσης τους συναδέλφους του να ψηφίσουν "την πρόταση που παρουσίασε [το πολιτικό κόμμα του Σαλβίνι] La Liga" το συντομότερο δυνατό.

Ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός δεν ανέλυσε τις λεπτομέρειες της πρότασης, η ευρωβουλευτής της La Liga, Annalisa Tardino, εξήγησε πως "απαιτείται χημικός ευνουχισμός για τους βιαστές και τους παιδόφιλους, ισόβια κάθειρξη για παρόμοιες [περιπτώσεις], καθώς και μεγαλύτερη ασφάλεια στις πόλεις μας". Οι μετανάστες που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα θα πρέπει να "επαναπατρίζονται αμέσως", πρόσθεσε.

"Στην Αίγυπτο, δεν θα επέτρεπαν ποτέ μια τέτοια συμπεριφορά", συνέχισε η Tardino. "Η ασφάλεια των παιδιών μας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε όλη την Ιταλία".

Επτά Αιγύπτιοι έφηβοι ηλικίας 15 έως 19 ετών έχουν συλληφθεί για την υποτιθέμενη επίθεση, η οποία έλαβε χώρα σε δημόσια τουαλέτα στο πάρκο Villa Bellini στην Κατάνια της Σικελίας, την περασμένη Τρίτη. Δύο από τους υπόπτους φέρονται να βίασαν την 13χρονη, ενώ οι άλλοι ξυλοκόπησαν τον 17χρονο φίλο της και τον ανάγκασαν να παρακολουθεί.

Το κορίτσι δήλωσε στην αστυνομία πως κατάφερε να απελευθερωθεί μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον δεύτερο βιαστή και στη συνέχεια το ζευγάρι τράπηκε σε φυγή. Κανείς δεν ήρθε να τους βοηθήσει κατά τη διάρκεια της επίθεσης, παρά τις κραυγές τους, είπαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail