Το Κρεμλίνο εξηγεί γιατί ο Πούτιν αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον

Photo: commons.wikimedia.org by Gage Skidmore is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic
Οι δυτικοί δημοσιογράφοι πρασινίζουν από τη ζήλια τους καθώς ο Τάκερ Κάρλσον παίρνει συνέντευξη από τον Πούτιν

Freepen.gr - Ο Αμερικανός δημοσιογράφος και πρώην παρουσιαστής του καναλιού Fox News Τάκερ Κάρλσον πήρε συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στις 7 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Πεσκόφ, η συνομιλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Ο κ. Πεσκόφ σημείωσε ότι όταν η συνέντευξη είναι έτοιμη και δοθεί στη δημοσιότητα, ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει τις δικές του κρίσεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξήγησε επίσης γιατί ο Πούτιν αποφάσισε να μιλήσει στον Κάρλσον (ο Πούτιν έδωσε συνέντευξη σε ξένο δημοσιογράφο για πρώτη φορά από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης). Η προσέγγιση του Τάκερ Κάρλσον είναι διαφορετική, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Αυτός [ο Carlson] έχει μια θέση που διαφέρει από τους άλλους, δεν είναι σε καμία περίπτωση φιλορωσική, ούτε φιλοουκρανική, αλλά μάλλον φιλοαμερικανική. Τουλάχιστον έρχεται σε αντίθεση με τη θέση των παραδοσιακών αγγλοσαξονικών μέσων ενημέρωσης", δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πούτιν λέει όχι στους δυτικούς δημοσιογράφους

Η κυβέρνηση Πούτιν λαμβάνει πολλά αιτήματα για συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων και από δυτικά μέσα ενημέρωσης που παίρνουν μονόπλευρη θέση, αλλά δεν υπάρχει καμία επιθυμία επικοινωνίας μαζί τους, δήλωσε επίσης ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος του BBC Στιβ Ρόζενμπεργκ, δημοσιογράφοι βρετανικών μέσων ενημέρωσης προσπάθησαν επανειλημμένα να κανονίσουν συνέντευξη με τον Ρώσο πρόεδρο, αν και ο Κάρλσον υποστήριξε ότι κανένας από τους δυτικούς συναδέλφους του δεν είχε την πρόθεση να συναντηθεί με τον Πούτιν. Σύμφωνα με τον Ρόζενμπεργκ, το BBC έστειλε 18 αιτήματα στο Κρεμλίνο τους τελευταίους 18 μήνες, αλλά έλαβε μόνο ένα όχι ως απάντηση.

Η παρουσιάστρια του CNN Κριστιάν Αμανπούρ δήλωσε ότι το κανάλι ζητούσε συνέντευξη από τον Ρώσο ηγέτη εδώ και πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός παρουσιαστής Άλεξ Τζόουνς δήλωσε πως η συνέντευξη του Πούτιν με τον Κάρλσον διαρκεί δύο ώρες. Σύμφωνα με τον Τζόουνς, ο ίδιος ο Κάρλσον του έγραψε σχετικά. Ο Τζόουνς είπε επίσης ότι η συνέντευξη ήταν επική.

"Ο Τάκερ Κάρλσον προσπαθεί να σταματήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο σε μια συνέντευξη που γράφει ιστορία με τον Πούτιν", είπε ο Τζόουνς.

Ο Κάρλσον εξηγεί γιατί ήθελε να πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν

Το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου, ο Τάκερ Κάρλσον κατέγραψε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τη Μόσχα με φόντο τους πύργους του Κρεμλίνου και τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού. Είπε ότι έπαιρνε συνέντευξη από τον Πούτιν επειδή οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν είχαν ιδέα για το τι συνέβαινε στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Είπε επίσης πως ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να ματαιώσει τα σχέδιά του. Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι η ελευθερία του λόγου είναι ένα εκ γενετής δικαίωμα που δεν μπορεί να αφαιρεθεί.

Σύμφωνα με το κανάλι Pool No. 3 Telegram, η συνέντευξη του Τάκερ Κάρλσον με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα δημοσιευθεί στις 8 Φεβρουαρίου στις 18:00 ώρα Ουάσινγκτον (02:00 π.μ. ώρα Μόσχας). Η συνέντευξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κάρλσον και στη σελίδα του στο X (πρώην Twitter).

Η ΕΕ και η Ουκρανία θα επιβάλουν κυρώσεις στον Τάκερ Κάρλσον

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων της ουκρανικής εξτρεμιστικής ιστοσελίδας Peacemaker, αναφέρει το RIA Novosti.

Η βάση δεδομένων περιέχει τα προσωπικά στοιχεία του Τάκερ Κάρλσον (γεννημένος στις 16 Μαΐου 1969). Σύμφωνα με τον Peacemaker, ο δημοσιογράφος συμπεριλήφθηκε στη βάση δεδομένων στις 8 Ιουνίου 2023 για τη φερόμενη συμμετοχή του "σε πράξεις ανθρωπιστικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας" καθώς και για "χειραγώγηση κοινωνικά σημαντικών πληροφοριών".

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον μπορεί επίσης να συμπεριληφθεί στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ για τη συνέντευξή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει το Newsweek αναφερόμενο σε νυν και πρώην μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail