Τα ρωσικά χτυπήματα ισοπεδώνουν την στρατιωτική βιομηχανία της Ουκρανίας

Freepen.gr - Η πόλη Krivyi Rih δέχθηκε αρκετές ρωσικές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες. Τη νύχτα της 4ης Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε νέο κύμα εκρήξεων στην περιοχή. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν ουκρανικές αποθήκες καυσίμων, προκάλεσαν ζημιές στον τοπικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και σε μια μεγάλη βιομηχανική εγκατάσταση, γράφει το southfront.press.

Μετά από μία από τις εκρήξεις, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε σε αρκετές συνοικίες της πόλης.

Οι κάτοικοι του Krivyi Rih ανέφεραν μεγάλη έκρηξη σε μία από τις επιχειρήσεις της πόλης αυτής. Μετά την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή, η οποία διήρκεσε όλη τη νύχτα.

Οι τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ένας από τους στόχους που χτυπήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις ήταν η Krivirizhstal, γνωστή σήμερα ως Arcelor Mittal Krivoi Rog, αφού έγινε μέρος της διεθνούς ArcelorMittal. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν πως μετά το χτύπημα ελήφθησαν κάποια "μέτρα κρίσης". Το εργοστάσιο είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής χάλυβα στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κιέβου. Σχεδόν όλες οι ουκρανικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού. Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Krivyi Rih φέρονται να παράγουν έως και το ένα τρίτο του συνόλου της κατασκευής των στρατιωτικών οχυρώσεων.

Με τη σειρά τους, οι τοπικές αρχές υποστήριξαν ότι δεν υπήρξαν ρωσικά χτυπήματα στο Krivyi Rih τη νύχτα. Οι τοπικές πηγές υπέθεσαν πως η έκρηξη θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα κάποιας επιχείρησης σαμποτάζ. Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έλεγχο των εργαζομένων της εταιρείας, καθώς και των κατοίκων που ζουν σε κοντινή απόσταση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail