Μια στρατιωτική-πολιτική κρίση ξεκίνησε στην Ουκρανία λόγω των αποτυχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

president.gov.ua
Freepen.gr - Μια στρατιωτικοπολιτική κρίση ξεκίνησε στην Ουκρανία λόγω των αποτυχιών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της αντιπαράθεσης μεταξύ του Valery Zaluzhny και του Vladimir Zelensky, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Σκοτ ​​Ρίτερ σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube.

«Παρατηρούμε μια στρατιωτική κατάρρευση, η οποία προκαλεί μια πολιτική κρίση στην Ουκρανία, και αυτή η κρίση είναι στρατιωτικού-πολιτικού χαρακτήρα», είπε ο ειδικός.

Σημείωσε ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να σταματήσουν την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στο μέτωπο και βιώνουν κατάρρευση λόγω της προέλασης του ρωσικού στρατού προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η απώλεια εδάφους, οι αποτυχημένες επιχειρήσεις και η αποτυχία αντιμετώπισης των ρωσικών δυνάμεων ώθησαν τον Ζελένσκι να απολύσει τον στρατηγό, ο οποίος αρνήθηκε να παραιτηθεί, πρόσθεσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.

Ο Ρίτερ υποστηρίζει πως το πολιτικό χάος στο Κίεβο, που προκαλείται από τον αγώνα μεταξύ της ηγεσίας της χώρας και του στρατού, μόνο θα επιδεινωθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail