Τι είναι το χρήμα; Ποιος το ελέγχει;

Ο χρυσός είναι χρήμα! Το ασήμι είναι χρήμα! Όλα τα άλλα είναι πίστωση!

Ο J. P. Morgan το είπε αυτό στην κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου το 1912: "Ο χρυσός είναι χρήμα. Όλα τα άλλα είναι πίστωση".

John Gideon Hartnett - mises.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο J. P. Morgan ήταν ο ιδρυτής της JPMorgan Chase & Co., μιας αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς από το 2023.

Το 1973, ο Χένρι Κίσινγκερ φέρεται να είπε (αν και αμφισβητείται): "Όποιος ελέγχει την προμήθεια τροφίμων ελέγχει τους ανθρώπους- όποιος ελέγχει την ενέργεια μπορεί να ελέγξει ολόκληρες ηπείρους- όποιος ελέγχει το χρήμα μπορεί να ελέγξει τον κόσμο".

Είτε το είπε είτε όχι, είναι αλήθεια. Ωστόσο, θα πρέπει να μιλούσε για την πίστωση.

Από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν το παράθυρο του χρυσού το 1971, το δολάριο έχει όλο και λιγότερο χρυσό που το καλύπτει, καθώς οι τραπεζίτες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει όλο και περισσότερο πλαστό νόμισμα.

Σύμφωνα με το σύνολο δεδομένων για τον χρυσό που ανήκει στο αμερικανικό Δημόσιο, στις 30 Νοεμβρίου 2023, 261.498.926,24 ουγγιές χρυσού κατέχονται σε ράβδους και νομίσματα σε διάφορα θησαυροφυλάκια, όπως το Fort Knox, το West Point, το Denver και η Fed της Νέας Υόρκης. Η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε επίσημα για τελευταία φορά στα 42,2222 δολάρια ανά ουγγιά χρυσού το 1973. Δεν έχει αλλάξει, ούτε καν κατά ένα μικρό ποσό. Υπολόγισα αυτόν τον αριθμό από την καταγεγραμμένη συνολική αξία σε δολάρια ΗΠΑ σε όλα τα θησαυροφυλάκια διαιρούμενη με το συνολικό καταγεγραμμένο βάρος. Το αποτέλεσμα έχει στην πραγματικότητα επτά σημαντικά ψηφία ακρίβειας (δηλ. 42,2222000 $/troy oz.).

Θα μπορούσε αυτός ο αριθμός να οφείλεται στις αποκρυφιστικές πρακτικές της Καμπάλα της κεντρικής τραπεζικής συμμορίας; Αν διαβάσουμε συμβολικά την τιμή του χρυσού $42,2222 ως τέσσερα δυάρια ακολουθούμενα από άλλα τέσσερα δυάρια, γίνεται $2222,2222. Ο αποκρυφισμός λατρεύει αυτούς τους επαναλαμβανόμενους αριθμούς, ειδικά τους παράγοντες του έντεκα. Φυσικά, αυτή είναι η δική μου εικασία.

Εν πάση περιπτώσει, από τα δημοσιευμένα στοιχεία, μπορούμε να αθροίσουμε όλα τα αποθέματα στα διάφορα θησαυροφυλάκια για να πάρουμε τη συνολική αξία των αποθεμάτων του αμερικανικού Δημοσίου ως 11.041.059.957,90 δολάρια. Αυτό είναι δισεκατομμύρια και όχι τρισεκατομμύρια. 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο χρυσός ελέγχθηκε; Ποιος πραγματικά γνωρίζει πόσος χρυσός βρίσκεται ακόμη στο Φορτ Νοξ και στα άλλα θησαυροφυλάκια; Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ανέρχεται σε λίγο περισσότερο από το 2% της ποσότητας που απαιτείται για την κάλυψη των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της τρέχουσας προσφοράς χρήματος Μ2 στην τρέχουσα τιμή του χρυσού:

Το Μ2 είναι η εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη συνολική προσφορά χρήματος που περιλαμβάνει όλα τα μετρητά που έχουν οι πολίτες στο χέρι συν όλα τα χρήματα που είναι κατατεθειμένα σε λογαριασμούς επιταγών, ταμιευτηρίου και άλλα βραχυπρόθεσμα αποταμιευτικά μέσα, όπως τα πιστοποιητικά καταθέσεων (CDs). Τα υπόλοιπα των συνταξιοδοτικών λογαριασμών και οι προθεσμιακές καταθέσεις άνω των 100.000 δολαρίων παραλείπονται από το Μ2.

Δείτε το Σχήμα 1 για τη συσσώρευση της προσφοράς χρήματος Μ2 σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της Fed των ΗΠΑ. Το σχεδίασα με βάση τα στοιχεία της FRED. Την 1η Νοεμβρίου 2023, η προσφορά χρήματος έφθασε τα 20,767 τρισεκατομμύρια δολάρια. Επομένως, αν ανατιμήσετε όλο το χρυσό του αμερικανικού Δημοσίου σε αυτό το ποσό, θα έχετε μια τιμή χρυσού 79.415,24 δολάρια/τρογγυλή ουγκιά. Αυτό είναι τριάντα εννέα φορές μεγαλύτερη από την τρέχουσα τιμή των 2.030 δολαρίων/οz χρυσού.


Πηγή: Μ2 (M2SL), H.6 Money Stock Measures, FRED, Federal Reserve Bank of St. Το Μ2 αυξανόταν εκθετικά σύμφωνα με την καμπύλη (1) μέχρι την τρελή πιστωτική δημιουργία της πανδημίας του 2020, όταν περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια διοχετεύθηκαν στις τράπεζες και μοιράστηκαν σε πολλούς ως δωρεάν "χρήμα" ελικοπτέρου. Η καμπύλη (2), ένα πολυώνυμο πέντε τάξεων, χρησιμοποιήθηκε για τη μοντελοποίηση της προσφοράς χρήματος Μ2 μεταξύ 2020 και 2024. Οι λωρίδες με σέπια χρώματα υποδηλώνουν τις υφέσεις.

Η πίστωση χωρίς αντίκρισμα χρυσού είναι σκέτη κλοπή! Δεν υπάρχει άλλη λέξη γι' αυτό. Οι ηλεκτρονικοί αριθμοί που αναβοσβήνουν στην οθόνη του υπολογιστή σας δεν είναι χρήματα. Τα χάρτινα (ή πλαστικά) χαρτονομίσματα δεν είναι χρήματα! Το Bitcoin δεν είναι χρήμα! Όλα αυτά είναι παράγωγα του δολαρίου. IOUs! Διαφορετικά, δεν θα μπορούσατε να αγοράσετε χρυσό ή ασήμι με αυτά. Ωστόσο, όλα τα παράγωγα του δολαρίου είναι πλαστά νομίσματα, και τελικά θα πάνε στην εσωτερική τους αξία, η οποία είναι μηδέν. Όταν συμβεί αυτό, όχι αν αλλά πότε, δεν θα αγοράζουν τίποτα. Από το 1959, το δολάριο ΗΠΑ έχει ήδη χάσει το 98% της αξίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν ιδρυτικό μέλος της Λέσχης της Ρώμης, η οποία είχε ως έναν από τους στόχους της τον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού και των πόρων του. Ήταν επίσης ο άνθρωπος που έπεισε τα Αραβικά Εμιράτα και τους Σαουδάραβες να πωλούν πετρέλαιο μόνο σε δολάρια ΗΠΑ- ως εκ τούτου, επέβλεψε τη δημιουργία του πετροδολαρίου. Το τελευταίο βοήθησε σε αυτόν τον έλεγχο.

Από αυτό προκύπτει ότι, στο σημερινό παγκόσμιο σύστημα, το πετρέλαιο είναι επίσης χρήμα. Ωστόσο, αρχίζουν να δημιουργούνται ρωγμές σε αυτό το σύστημα, καθώς τα κράτη BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική και τώρα η Σαουδική Αραβία, μεταξύ άλλων χωρών) έχουν δημιουργήσει ένα εναλλακτικό εμπορικό μπλοκ και οι Σαουδάραβες παίρνουν άλλα νομίσματα για το πετρέλαιό τους. Ωστόσο, αν τα έθνη BRICS δεν χρησιμοποιήσουν πραγματικό χρήμα -χρυσό- για την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών στο εμπόριο τους, θα ανταλλάσσουν απλώς ένα άλλο νόμισμα fiat με το δολάριο ΗΠΑ. Όλα τα fiat νομίσματα θα μηδενιστούν τελικά, γιατί πάντα το έκαναν. Όταν το κάνουν, η κλοπή εκτίθεται σε όλους εκείνους που κατέχουν το άχρηστο νόμισμα.

Μέχρι τότε όμως, οι τραπεζίτες θα έχουν πάρει αυτό που ήθελαν. Έχουν ρουφήξει τον πλούτο (χρυσό, πετρέλαιο, γη και άλλα πραγματικά αγαθά) από τα έθνη χρησιμοποιώντας τα τραπεζικά καρτέλ και τον στρατό των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Κίσινγκερ το 1973, οι ίδιοι τραπεζίτες έρχονται τώρα για τον εφοδιασμό σας σε τρόφιμα και ενέργεια. Η ανθρωπογενής υπερθέρμανση του πλανήτη χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να κλείσει η γεωργία και η λεγόμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του σύγχρονου βιομηχανικού μας κόσμου. Οι μεγαλοεκατομμυριούχοι εταιρικοί και τραπεζικοί ιδιοκτήτες ελέγχουν ήδη μεγάλο μέρος αυτών, αλλά τα θέλουν όλα. Ως αποτέλεσμα, η "κλιματική αλλαγή" χρησιμοποιείται τώρα για να πάρουν ό,τι άλλο δεν έχουν πάρει μέσω της υποτίμησης του νομίσματος.

Σκεφτείτε το! Για έξι χιλιάδες χρόνια, ο χρυσός και το ασήμι ήταν το χρήμα! Από το 1971, οι παγκοσμιοποιητές τραπεζίτες έχουν μετακινήσει τον πληθυσμό από τα τίμια χρήματα σε τραπεζογραμμάτια fiat, στη συνέχεια σε ηλεκτρονικά ψηφία, και τώρα πάνε "full monty" με ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών που δεν υποστηρίζονται από καμία ουσία.

Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο κάτω από τον ήλιο. Όλα τα fiat νομίσματα οποιουδήποτε είδους θα καταρρεύσουν! Ο κύκλος της ζωής μας λέει πως οι ασεβείς θα καταστραφούν τελικά καθώς το οικοδόμημα του fiat money συστήματός τους θα καταρρεύσει και θα έχουμε μια παγκόσμια επανεκκίνηση. Μπορεί να είναι η προγραμματισμένη Μεγάλη Επαναφορά τους, αλλά ακόμη και αυτή θα είναι μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, επειδή ακόμη και τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών είναι απλώς ένα ακόμη νόμισμα fiat.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail