Προετοιμαστείτε για σύγκρουση με τη Ρωσία σε πέντε χρόνια - Γερμανός στρατηγός

BMVgBundesministerium der Verteidigung/Steve Eibe
Freepen.gr - Η Γερμανία θα πρέπει να ενισχύσει τον στρατό της για να προετοιμαστεί για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία σε πέντε χρόνια, υποστήριξε ο στρατηγός της Bundeswehr Carsten Breuer. Ζήτησε "αλλαγή νοοτροπίας" στη γερμανική κοινωνία, επιμένοντας ότι το έθνος πρέπει να οικοδομήσει αξιόπιστη αποτροπή.

Σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο Breuer προειδοποίησε πως η Γερμανία δεν έχει "ατελείωτο χρόνο" για να καταστεί πολεμικά ικανή, υποστηρίζοντας ότι η πιθανότητα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Μόσχα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

"Αν ακολουθήσω τους αναλυτές και δω τι στρατιωτικό δυναμικό απειλής προέρχεται από τη Ρωσία, τότε αυτό σημαίνει πέντε έως οκτώ χρόνια χρόνου προετοιμασίας για εμάς", προέβλεψε.

Ο Breuer, ο οποίος υπηρετεί ως γενικός επιθεωρητής της Bundeswehr, υποστήριξε πως "αυτό δεν σημαίνει ότι τότε θα γίνει πόλεμος. Αλλά είναι πιθανό".

Ο στρατηγός δεν απέκλεισε επίσης την επαναφορά κάποιας μορφής υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη Γερμανία. Ο  Breuer σημείωσε πως το θέμα συζητείται ακόμη, αλλά αναφέρθηκε στο "σουηδικό μοντέλο", το οποίο προβλέπει υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση για τους περισσότερους πολίτες, οι οποίοι στη συνέχεια γίνονται έφεδροι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail