Οι ΗΠΑ μετριάζουν τις ελπίδες της Ουκρανίας για το ΝΑΤΟ

UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
Freepen.gr - Η Ουκρανία δε θα πρέπει να περιμένει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ κατά τη βασική σύνοδο κορυφής του μπλοκ αργότερα φέτος, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στην ουκρανική εφημερίδα Suspilne την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος Daniel Cisek υποστήριξε ότι το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, το οποίο γιορτάζει την 75η επέτειό του τον Απρίλιο, "γίνεται ισχυρότερο".

Επεσήμανε ιδιαίτερα την πρόσφατη ένταξη της Φινλανδίας στη συμμαχία, καθώς και την πρόοδο της Σουηδίας να κάνει το ίδιο. Οι δύο σκανδιναβικές χώρες έσπασαν την πολιτική ουδετερότητας που ακολουθούσαν επί δεκαετίες το 2022, μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Cisek υπενθύμισε επίσης πως οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν πέρυσι ότι το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο μπλοκ. Ωστόσο, ο αξιωματούχος σημείωσε πως ενώ η συμμαχία κατανοεί την επιθυμία του Κιέβου να γίνει πλήρες μέλος "το συντομότερο δυνατό", το θέμα της ένταξης δεν θα είναι στην ημερήσια διάταξη τον Ιούλιο του 2024, όταν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συνέλθουν για σύνοδο στην Ουάσινγκτον.

"Για να είμαι ειλικρινής, αυτό δεν αναμένεται στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ φέτος... πιθανότατα [θα γίνει] μετά τον πόλεμο", δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail