Η κρίση ψυχικής υγείας του Μπάιντεν - Είναι οι ΗΠΑ έτοιμες για ένα νέο ηγέτη;

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε μια αποκάλυψη που, σε μεγάλο βαθμό, τράβηξε την προσοχή όλων, και επιβεβαιώθηκε ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.Για να σας δώσουμε την κεντρική ιδέα, οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης λένε πως η κατάσταση της ψυχικής υγείας του Μπάιντεν ήταν τόσο άσχημη που, αν οι δικηγόροι του θεωρήσουν ότι δεν είναι αρκετά ικανός για να συνεχίσει μια υπόθεση, δε θα μπορέσει καν να πάει στο δικαστήριο.
 
Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό είναι άκρως ανησυχητικό, διότι είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν παγκόσμιο κύρος και πυρηνικές δυνάμεις. Δεν είναι υποτιμητική η διαπίστωση πως αυτό το πρόσωπο με έναν τόσο κρίσιμο ρόλο και που κρατάει τα κλειδιά μιας τόσο μεγάλης δύναμης δε θα μπορούσε να κάνει το καθήκον του λόγω ψυχικής υγείας είναι πράγματι μια ανησυχητική σκέψη.

Το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο (NPR) κοινοποίησε τα ευρήματα της έκθεσης του ειδικού συμβούλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η έκθεση έδειξε ότι, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπάιντεν, ελήφθη μεγάλη μέριμνα για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας άκρως απόρρητου υλικού, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασής του σε ιδιώτη μαζί με την τήρηση και την ανταλλαγή απόρρητου υλικού. Παρ' όλα αυτά, μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση υπογραμμίζει ανησυχητικά ευρήματα σχετικά με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, αναφέροντας ότι έχει "κακή μνήμη" και "φθίνουσες ικανότητες".

Η έκθεση υποστηρίζει ότι η μεταλλική ικανότητα του κ. Μπάιντεν είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Το γεγονός αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ιδίως επειδή ο κ. Μπάιντεν δεν είναι απλώς στο αξίωμα αυτή την στιγμή, αλλά επιδιώκει και την επανεκλογή του. Εάν η ψυχική ικανότητα ενός ατόμου το καθιστά ακατάλληλο για δίκη, αυτό θα πρέπει να ισχύει και για την ικανότητα κάποιου να υπηρετήσει ως πρόεδρος μιας χώρας.

Οι επαγγελματίες υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν μπορεί να εμπιστευτεί την ενδελεχή κατανόηση και την απαραίτητη ανοιχτόμυαλη διάθεση για να συνειδητοποιήσει τα όριά του. Σε αυτή την περίπτωση, η κατάσταση γίνεται χειρότερη, καθώς η ψυχική του υγεία επιδεινώνεται και δεν αναγνωρίζει καν ότι πρέπει να φύγει.

Το Σύνταγμα των ΗΠΑ προσφέρει μια απάντηση σε αυτό το πρόβλημα με την 25η τροπολογία, ιδίως το άρθρο 4. Το τμήμα αυτό περιγράφει τους λόγους μομφής σε περίπτωση που ο εν ενεργεία πρόεδρος είναι ακατάλληλος να κυβερνήσει. Η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη αλλά όχι αδύνατη.

Για να ηγηθεί της διαδικασίας μομφής, ο αντιπρόεδρος θα πρέπει, μαζί με την πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου, να συμφωνήσει για την ανικανότητα του προέδρου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκριθεί η απόφαση από την πλειοψηφία των δύο τρίτων τόσο στο άνω όσο και στο κάτω σώμα.

Η χρονική στιγμή αυτής της αναφοράς, ωστόσο, μας οδηγεί σε μια απλή εικασία: το γεγονός ότι ο ειδικός εισαγγελέας κοινοποίησε την ψυχική κατάσταση του προέδρου Μπάιντεν δεν είναι ασήμαντο, αλλά μάλλον μια σκόπιμη ενέργεια για την ανάδειξη ενός διαφορετικού προεδρικού υποψηφίου.

Αυτή η προσέγγιση δημιουργεί το σκηνικό για το Δημοκρατικό Κόμμα να προτείνει ένα νέο υποψήφιο για να πάρει τη θέση του Τζο Μπάιντεν. Το κόμμα είναι σε θέση να το πράξει αυτό, καθώς έχει προγραμματίσει τη δημοσίευση της έκθεσης ώστε να διασφαλίσει ότι θα κυκλοφορήσει πριν από τη συνάντησή τους στο Σικάγο, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορέσουν να γιορτάσουν την εποχή Μπάιντεν και να παρουσιάσουν τον διάδοχό του. Αυτή η σχολαστικά οργανωμένη πλεκτάνη υποδηλώνει ένα βαθύτερο πολιτικό παιχνίδι, όπου ο χρόνος και το περιεχόμενο της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα γίνονται εργαλεία για τη διαμόρφωση της μελλοντικής πολιτικής σκηνής, διευκολύνοντας τον γεροξεκούτη να παραιτηθεί, να κάνει εμφατικό το γεγονός για την ενότητα του κόμματος και να εξακολουθεί να συγκεντρώνει τη συμπάθεια του εκλογικού σώματος.

Για τους στρατηγικούς των Δημοκρατικών, δεν πρόκειται απλώς να βρουν κάποιον που θα παίξει το ρόλο του σημερινού προέδρου του Λευκού Οίκου- πρόκειται να αναζητήσουν ένα πρόσωπο που είναι το καταλληλότερο για να νικήσει τον Τραμπ, στις επερχόμενες γενικές εκλογές. Οι Δημοκρατικοί στρατηγοί πιστεύουν κατά κάποιο τρόπο ότι θα είναι δύσκολο για τον Τραμπ να ανταγωνιστεί έναν αντίπαλο που είναι νεότερος και πιο δυναμικός.

Η αντιπρόεδρος Kamala Harris είναι η προφανής επιλογή, αλλά δεν έχει τα απαραίτητα πολιτικά επιτεύγματα ή τη δημόσια αναγνώριση για να είναι ανταγωνιστική. Υπήρξε ως επί το πλείστον ένας συμβολικός παίκτης.

Στη συνέχεια, υπάρχουν εικασίες για κάποιους ακόμη υποψήφιους προέδρους που έχουν βρεθεί στο προσκήνιο. Τα ονόματα της Μισέλ Ομπάμα και του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ εμφανίζονται συνεχώς ως σχετικοί υποψήφιοι. Η Ομπάμα, παρά την προηγούμενη δόξα της πρώτης κυρίας, δεν έχει δείξει ποτέ καμία κλίση προς την πολιτική. Ο δηλωμένος λόγος είναι το μίσος της για την πολιτική και ο ανομολόγητος λόγος είναι ότι οι φήμες για το ότι είναι τρανσέξουαλ μπορεί να γίνουν ξανά viral.

Αντιθέτως, ο Γκάβιν Νιούσομ αντιπροσωπεύει μια άλλη περίπλοκη εναλλακτική λύση. Η νεότητά του και η υψηλή ενεργητικότητά του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει καλές διασυνδέσεις με την ελίτ των Δημοκρατικών και το Woke εκλογικό σώμα, τον καθιστούν ελκυστική επιλογή. Φυσικά, αυτό μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ, καθώς μπορεί να δώσει πυρομαχικά στον Τραμπ, ο οποίος μπορεί να κατακεραυνώσει τις αποτυχημένες πολιτικές του Νιούσομ στην Καλιφόρνια. Καθώς ο Νιούσομ έγινε γνωστός για το γεγονός πως είναι 4 τετράγωνα αριστερότερος από τον Καρλ Μαρξ, η Καλιφόρνια έχει γίνει γνωστή ως η πρωτεύουσα των ναρκωτικών στον κόσμο και όλα αυτά συνέβησαν ακριβώς υπό την επίβλεψη του Νιούσομ.

Μια από τις άλλες επιλογές είναι ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις, ο οποίος διατηρεί μια καλή ισορροπία στην πολιτεία του, παρά τη ριζοσπαστική πολιτική του. Επίσης, οι κινήσεις του Jared Polis στην πολιτική, δηλαδή η πρόωρη έκδοση επιστροφών φόρων, τον χαρακτηρίζουν ως μετριοπαθή υποψήφιο.

Παρ' όλα αυτά, η ιδιωτική του ζωή μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την προεδρική του εκστρατεία, κάνοντας τους ανθρώπους να αμφιβάλλουν για το αν το εκλογικό σώμα των ΗΠΑ είναι έτοιμο για έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο πρόεδρο. Πρόεδρος και ο πρώτος τους πολίτης.

Το πώς οι Δημοκρατικοί θα κινηθούν σε αυτό το δύσκολο έδαφος και ο χρόνος επιλογής του υποψηφίου τους θα αποκαλύψει όχι μόνο τη στρατηγική τους νοοτροπία αλλά και την ικανότητά τους να ενώσουν ένα πολύ διαφορετικό εκλογικό σώμα εναντίον του Τραμπ. Η πολιτική υποδομή σύντομα θα ανεβάσει στροφές για μια κομβική στιγμή στο συνέδριο του Αυγούστου, όπου θα αναδειχθεί ο επόμενος σημαιοφόρος του Δημοκρατικού Κόμματος - μια κίνηση που θα θέσει τις βάσεις για μια πολιτική αναμέτρηση που θα δοκιμάσει τα πολιτικά πρότυπα και τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων των Ηνωμένων Πολιτειών σε εκλογικό πλαίσιο.

Με το Δημοκρατικό Κόμμα να ξεκινά το κύμα των εκλογών, το επερχόμενο πολιτικό σκηνικό είναι έτοιμο για αναστάτωση, μετά την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα για την επιδείνωση της ψυχικής υγείας του προέδρου Μπάιντεν. Η έκθεση αυτή δεν είναι απλώς μια έκτακτη είδηση- είναι ένα σήμα αλλαγής, που σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής στην προεδρική εκστρατεία. Το κόμμα είναι πλέον έτοιμο να συσπειρωθεί πίσω από έναν νέο ηγέτη, το πρόσωπο που μπορεί να αναλάβει τον μανδύα και να αντιμετωπίσει ευθέως την αντιπολίτευση.

Αυτή η μεταβατική περίοδος είναι γεμάτη αβεβαιότητα. Η ταυτότητα του διαδόχου του Μπάιντεν παραμένει ένα μυστήριο και η μορφή της επικείμενης εκλογικής μάχης είναι ακόμη ασαφής. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι αναμφισβήτητα σαφές: η προεδρική κούρσα του 2024 διαμορφώνεται σε μια άνευ προηγουμένου κούρσα. Με αυτό το απρόβλεπτο στοιχείο που εισάγεται στην κούρσα, υπόσχεται να είναι ένα θέαμα πολιτικής ίντριγκας και στρατηγικών ελιγμών.

Καθώς αναμένουμε τις περαιτέρω εξελίξεις, η προσμονή αυξάνεται. Οι επόμενοι μήνες θα αποκαλύψουν πώς το Δημοκρατικό Κόμμα θα πλοηγηθεί σε αυτή τη μοναδική κατάσταση και ποιος θα αναδειχθεί ως το νέο πρόσωπο της εκστρατείας του. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι εκλογές του 2024 θα είναι μία από τις πιο αντισυμβατικές και αξιομνημόνευτες προεδρικές αναμετρήσεις στην ιστορία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail