Κοινή ναυτική άσκηση του Ιράν με τη Ρωσία και την Κίνα σε λίγες εβδομάδες

Freepen.gr - Στρατιωτικές δυνάμεις από το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα πρόκειται να πραγματοποιήσουν κοινή ναυτική πολεμική άσκηση τις προσεχείς εβδομάδες, δήλωσε ο διοικητής του ιρανικού ναυτικού αντιναύαρχος Σαχράμ Ιρανί, μεταδίδει το πρακτορείο tasnimnews.com.

Μιλώντας σε ναυτική βάση στη βόρεια πόλη Μαντζίλ του Ιράν τη Δευτέρα, ο υποναύαρχος Ιρανί δήλωσε ότι η κοινή άσκηση θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος ιρανικού έτους (19 Μαρτίου).

Ο διοικητής σημείωσε πως μια σειρά άλλων χωρών έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν στην κοινή άσκηση.

Η πολεμική άσκηση θα διεξαχθεί με σκοπό τη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας και την εκπλήρωση των κοινών συμφερόντων, πρόσθεσε.

Το Μάρτιο του 2023, οι ιρανικές, κινεζικές και ρωσικές ναυτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την πολεμική άσκηση 2023 Marine Security Belt στα βόρεια τμήματα του Ινδικού Ωκεανού.

Ήταν η τέταρτη κοινή άσκηση μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail