Έχουν δώσει τα πάντα στο Κίεβο κι αυτό αντί για "ευχαριστώ" εκτοξεύει απειλές

Wοjtek Radwanski / ΑFΡ
Freepen.gr - Το Κίεβο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα κατά της Πολωνίας εάν δεν πείσει τους διαμαρτυρόμενους αγρότες να σταματήσουν να εμποδίζουν τα συνοριακά περάσματα, δήλωσε την Παρασκευή ο Ουκρανός πρωθυπουργός Denis Shmigal.

Οι Πολωνοί αγρότες κατηγορούν τόσο το Κίεβο όσο και τη Βαρσοβία για απειλή κατά του βιοπορισμού τους, επιτρέποντας τις εισαγωγές φθηνών ουκρανικών σιτηρών και άλλων γεωργικών προϊόντων.

"Το ζήτημα του αποκλεισμού των συνόρων πρέπει να επιλυθεί πολύ πριν από τις 28 Μαρτίου - την ημερομηνία κατά την οποία οι κυβερνήσεις της Ουκρανίας και της Πολωνίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση", έγραψε ο Shmigal στο Telegram. "Εάν αυτό δε συμβεί, η Ουκρανία θα επιφυλαχθεί του δικαιώματος να θεσπίσει αμοιβαία μέτρα σχετικά με τα σημεία εισόδου".

Η Πολωνία είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας στην Ευρώπη και έχει προμηθεύσει το Κίεβο με πολλαπλά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και αυτοκινούμενων οβιδοβόλων. Η διαμάχη για τα σιτηρά έχει προκαλέσει σημαντικό χάσμα μεταξύ των γειτόνων, με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα να κατηγορεί το περασμένο φθινόπωρο την Ουκρανία ότι "πλημμυρίζει" τη χώρα του με φθηνά προϊόντα.

Ο Shmigal δήλωσε ότι Πολωνοί αξιωματούχοι αγνόησαν πρόσκληση για συνάντηση στη δυτική ουκρανική πόλη Lviv. "Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε προτείνει αυτόν τον τόπο για να διαπραγματευτούμε και να καταλήξουμε σε συμβιβασμό - εδώ, στα σύνορα, ως ισότιμοι εταίροι και σύμμαχοι", έγραψε ο πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή. "Αλλά, δυστυχώς, μια τέτοια συνάντηση με Πολωνούς αξιωματούχους δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα".

* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail