Κατασχέθηκαν χιλιάδες γερμανικά πολυτελή αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

pixabay / Bru-nO
Freepen.gr - Χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen έχουν κατασχεθεί από τα τελωνεία των ΗΠΑ λόγω φερόμενων παραβιάσεων της νομοθεσίας περί καταναγκαστικής εργασίας, ανέφεραν οι Financial Times αυτή την εβδομάδα.

Αρκετές χιλιάδες Audis και περίπου 1.000 Porsche, καθώς και αρκετές εκατοντάδες Bentley, κατασχέθηκαν σε λιμάνια των ΗΠΑ, αφού οι αρχές βρήκαν στα οχήματα ένα εξάρτημα που φέρεται να κατασκευάστηκε μέσω καταναγκαστικής εργασίας στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της δυτικής Κίνας.

Οι μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων έχουν κοινή ιδιοκτησία στο πλαίσιο του ομίλου Volkswagen. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να καθυστερήσει τις παραδόσεις μέχρι να αντικατασταθούν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που θεωρούνται ύποπτα για παραβίαση του νόμου, ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου λόγω του αριθμού των εμπλεκόμενων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον νόμο του 2021 που ονομάζεται νόμος περί πρόληψης της αναγκαστικής εργασίας των Ουιγούρων (Uyghur Forced Labor Prevention Act - UFLPA), οι εισαγωγές από την περιοχή Xinjiang απαγορεύονται λόγω του τεκμηρίου ότι κατασκευάστηκαν με καταναγκαστική εργασία.

"Όταν λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με κινδύνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή πιθανές παραβιάσεις, προσπαθούμε να τις αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό", ανέφερε η Volkswagen σε ανακοίνωσή της. "Από τη στιγμή που λάβαμε πληροφορίες για ισχυρισμούς σχετικά με έναν από τους υποπρομηθευτές μας, διερευνούμε το θέμα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail