Τα μαχητικά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ φοβούνται να πλησιάσουν ρωσικά βομβαρδιστικά


Freepen.gr - Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ φοβούνται τελευταία να πλησιάσουν τα ρωσικά βομβαρδιστικά στο διεθνή εναέριο χώρο ή δεν πραγματοποιούν καθόλου αποστολές συνοδείας τους, δήλωσε στο RIA Novosti ο Βίκτορ Μουραχόφσκι, ένας από τους κορυφαίους Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές και αρχισυντάκτης του περιοδικού Arsenal of Fatherland.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι πιλότοι της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς πραγματοποιούν τακτικά πτήσεις στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τα ύδατα της Αρκτικής, του Βόρειου Ατλαντικού, του Ειρηνικού, της Μαύρης και της Βαλτικής θάλασσας. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται σε αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.

Προηγουμένως, οι χώρες του ΝΑΤΟ πετούσαν τακτικά για τη συνοδεία ρωσικών βομβαρδιστικών στον διεθνή εναέριο χώρο και προσέγγιζαν τα ρωσικά αεροσκάφη (κυρίως Tu-95MS) σε ελάχιστη απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων. Η πρακτική αυτή χρονολογείται από τη σοβιετική εποχή και οι πιλότοι κινηματογραφούσαν ακόμη και ο ένας τον άλλον μέσα από τα παράθυρα του πιλοτηρίου λόγω της κοντινής απόστασης. 

«Τους τελευταίους μήνες, αυτή η προηγουμένως καθιερωμένη πρακτική έχει αλλάξει - οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πρακτικά δεν συνοδεύουν τα αεροσκάφη μας ή, εάν συνοδεύουν σε ορισμένες περιοχές, δεν έρχονται σε απόσταση μικρότερη από αρκετά χιλιόμετρα. Συχνά, βρίσκονται σε απόσταση πολλών δεκάδων χιλιομέτρων, ορατά μόνο στα ραντάρ. Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν πρόσφατα, ως επί το πλείστον, να παρατηρήσουν τις πτήσεις της αεροπορίας μας στο διεθνές διάστημα με χερσαία μέσα», είπε ο αναλυτής.

Όπως σημείωσε ο ειδικός, «είναι προφανές πως αυτό οφείλεται στο φόβο των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους στο μπλοκ του Βορείου Ατλαντικού ότι οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν όπλα αεροσκαφών από μαχητικά συνοδείας εναντίον τους».

«Με αυτό, οι δυτικοί αντίπαλοί μας, με όλες τις απειλητικές τους δηλώσεις στον Τύπο και στις πολιτικές πλατφόρμες, προδίδουν την οξεία απροθυμία τους να παρασυρθούν με οποιονδήποτε τρόπο σε μια άμεση σύγκρουση με μια τέτοια πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσία», πρόσθεσε ο Μουρακόφσκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail