Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις στη Συρία

Freepen.gr - Το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του στη Συρία, σε μια προσπάθεια, όπως φαίνεται, να αντισταθμίσει την αποτυχία του στη Λωρίδα της Γάζας και στο μέτωπο με το Λίβανο, γράφει το southfront.press.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους από την κατεύθυνση της βόρειας λιβανέζικης πόλης Τρίπολης, στοχεύοντας διάφορες θέσεις στην πόλη Χομς και την ύπαιθρο στην κεντρική Συρία.

Ορισμένοι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αεράμυνα. Ακόμα, η αεροπορική βάση Shayrat στην ανατολική ύπαιθρο της Homs, κτίρια στη γειτονιά al-Malaab και στην οδό Hamra στην πόλη Homs, καθώς και καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή al-Waer επλήγησαν.

Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και άμαχοι, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 13 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα.

Μια άλλη επίθεση αναφέρθηκε νωρίς το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου. Η τηλεόραση Al-Mayadeen, η οποία βρίσκεται κοντά στον αποκαλούμενο "Άξονα της Αντίστασης", ανέφερε πως χτυπήθηκε μια θέση των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκεται στην πόλη al-Bukamal στη νότια ύπαιθρο της ανατολικής συριακής επαρχίας Deir Ezzor. Το ειδησεογραφικό κανάλι που εδρεύει στη Βηρυτό ανέφερε ότι η θέση εκκενώθηκε πριν από το πλήγμα και δεν ανέφερε θύματα. Ανεπίσημα κατηγορήθηκε το Ισραήλ.

Αργότερα την ίδια ημέρα, η συριακή αεράμυνα κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας Δαμασκού. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προέρχονταν από την κατεύθυνση των κατεχόμενων από το Ισραήλ υψωμάτων του Γκολάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε περιοχή κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Mezzeh στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας.

Το περιστατικό σηματοδότησε την πρώτη φορά που η Συρία ανακοίνωσε την κατάρριψη ισραηλινών αεροσκαφών από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα.

Νωρίς στις 10 Φεβρουαρίου, μια σειρά ισραηλινών επιθέσεων έπληξαν τα δυτικά προάστια της Δαμασκού. Τα πλήγματα προήλθαν από την κατεύθυνση των υψωμάτων του Γκολάν.

Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε αρκετούς πυραύλους. Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως χτυπήθηκε ένα κτίριο στο χωριό Qura Al-Assad, προσθέτοντας ότι σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. 

Η πρόσφατη κλιμάκωση κατά της Συρίας ήρθε την ώρα που το Ισραήλ αγωνίζεται να πετύχει κάποιο επίτευγμα στη Γάζα. Στο μέτωπο με το Λίβανο, το Ισραήλ έχει επίσης αποτύχει να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ, μέχρι στιγμής.

Το Ισραήλ προφανώς προσπαθεί να πιέσει τον άξονα αντίστασης υπό την ηγεσία του Ιράν, που περιλαμβάνει τόσο τη Χαμάς όσο και τη Χεζμπολάχ, αυξάνοντας τις επιθέσεις στη Συρία.

Η κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα απέφυγε σε μεγάλο βαθμό να απαντήσει στις επανειλημμένες επιθέσεις του Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να αποφύγει μια άμεση αντιπαράθεση. Ωστόσο, η πίεση του Ισραήλ και οι επανειλημμένες προκλήσεις θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε μια ισχυρή αντίδραση από τη Συρία, παρόμοια με το πώς η ισραηλινή πολιορκία και οι επιθέσεις στη Γάζα οδήγησαν τελικά στην αιφνιδιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Παρά τον καταστροφικό πόλεμο, η Συρία διατηρεί ένα μεγάλο οπλοστάσιο επιθετικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων ακριβείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail