Ουκρανός στρατιωτικός είπε πώς αναγκάστηκε να φάει χιόνι πριν παραδοθεί στους Ρώσους

РИА Новости / Павел Лисицын
Freepen.gr - Ο Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου Nazar Vochkevich δήλωσε στο RIA Novosti πώς κατά τη διάρκεια της θητείας του αναγκάστηκε να τρώει βρώμικο χιόνι για αρκετές ημέρες λόγω έλλειψης νερού.

«(Οι Ρώσοι στρατιώτες) με πήγαν σε ένα σκάμμα, όλα είναι φυσιολογικά, είπαν: "Κανείς δε θα σε αγγίξει, κανείς δεν θα σε χτυπήσει, όλα είναι φυσιολογικά". Μας έδωσαν νερό να πιούμε. Πραγματικά δεν πίναμε νερό για περίπου δύο ή τρεις ημέρες... Πραγματικά τρώγαμε χιόνι... Δεν πίστευα ότι ήταν τόσο καταστροφικό. Δεν έχω φάει ποτέ τόσο πολύ χιόνι στη ζωή μου. Και υπήρχε χιόνι, από τις βόμβες και όλα αυτά, χιόνι στο έδαφος. Όχι σαν αυτή την άσπρη χιονόμπαλα που έχεις εκεί. Αυτό είναι τέτοιο χιόνι και προσπαθείς να πάρεις το χιόνι με τα μαύρα σου χέρια», είπε.

Ο Voczkiewicz επιστρατεύτηκε τον Νοέμβριο του 2023, παρά το γεγονός ότι είχε μια μεταλλική πλάκα στο χέρι του, για την οποία είχε προηγουμένως κριθεί ακατάλληλος για στρατιωτική θητεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail