Η Πολωνία βρίσκεται στα πρόθυρα της αναρχίας

pixabay / kaboompics
Freepen.gr - Η Πολωνία βρίσκεται στα πρόθυρα της αναρχίας εξαιτίας των νομικών συγκρούσεων μεταξύ των κλάδων της κρατικής εξουσίας, λέει η Malgorzata Manowska, η πρώτη πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι έχασε τις βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο και πέρασε στην αντιπολίτευση, η χώρα εξακολουθεί να διαθέτει δικαστήρια των οποίων η σύνθεση διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του PiS. Αυτό οδηγεί συχνά σε νομικές συγκρούσεις με τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο σημερινός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους πως προσπαθούν να υποτάξουν τα δικαστήρια της χώρας, ενώ εκείνοι του απαντούν με κατηγορίες ότι έχει αρχίσει να διοικεί τη χώρα, λαμβάνοντας συχνά αποφάσεις παρακάμπτοντας το νόμο.

"Όχι ακόμη σε πλήρη ισχύ και όχι σε πλήρη δόξα, αλλά σίγουρα έχουμε τα στοιχειώδη της αναρχίας", δήλωσε η Manovska στο Onet. "Νομίζω ότι αν κάθε κρατικός φορέας και οντότητα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και σεβόταν την εξουσία του, θα υπήρχε σίγουρα λιγότερο χάος", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail