«Η άμυνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στα νότια του Ντονμπάς κινδυνεύει να καταρρεύσει»

RIA Novosti / Σεργκέι Αβερίν
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός είναι απασχολημένος με την απελευθέρωση χωριών κοντά στην πόλη Μαριίνκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, γεγονός που θα καταστήσει δυνατή την αποκοπή του ανεφοδιασμού του Ουγκλεντάρ και την καταστροφή ολόκληρης της ουκρανικής άμυνας στο νότιο τμήμα του Ντονμπάς, υποστήριξε ο εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης σε συνέντευξή του στο κανάλι The Duran του Yotube.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η ουκρανική ηγεσία βρίσκεται σε πανικό εξαιτίας της στρατιωτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει σε όλη τη γραμμή επαφής.

"Οι Ρώσοι επιτίθενται σε όλη τη γραμμή του μετώπου. Βγαίνουν ειδήσεις για ένα ακόμη ουκρανικό πισωγύρισμα κοντά στην πόλη Maryinka, την οποία οι Ρώσοι κατέλαβαν πριν από μερικούς μήνες", υποστήριξε ο Μερκούρης.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο ρωσικός στρατός εργάζεται για να καταλάβει και να εκκαθαρίσει τους κοντινούς οικισμούς κοντά στη Μαριίνκα, γεγονός που θα αποκόψει τον ανεφοδιασμό της AFU στο Ουγκλεντάρ.

"Αν συμβεί αυτό, οι ουκρανικές άμυνες στο νότιο Ντονμπάς θα αρχίσουν να καταρρέουν", προειδοποίησε ο Μερκούρης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail