Γερμανός βουλευτής προειδοποιεί να μην καταλήξει η Γερμανία σαν τον Χίτλερ

Global Look Press / Marco Rauch
Freepen.gr - Τα έθνη που είναι πρόθυμα να ποντάρουν μόνο στην στρατιωτική δύναμη στις σχέσεις τους με τη Μόσχα είναι βέβαιο ότι θα υποστούν ήττα, προειδοποίησε ο Matthias Moosdorf, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Μπούντεσταγκ, σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση την Πέμπτη.

Ο νομοθέτης εξέφρασε τις ανησυχίες του καθώς οι βουλευτές επρόκειτο να εγκρίνουν ψήφισμα που καλεί το Βερολίνο να στείλει περισσότερα όπλα στο Κίεβο. "Πρέπει να το καταστήσουμε απολύτως σαφές: δέκα χρόνια πολέμου [στην Ουκρανία] μας διδάσκουν [ότι] όσοι τα βάζουν με τη Ρωσία καταλήγουν είτε όπως ο Ναπολέων το 1812 είτε, ακόμη χειρότερα, όπως το 1945", δήλωσε ο Moosdorf, αναφερόμενος στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας από τη Σοβιετική Ένωση και τις συμμαχικές δυνάμεις.

Ο βουλευτής, μέλος του δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), δήλωσε πως επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή των συναδέλφων του νομοθετών σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα, υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων "θρασύτατων απαιτήσεων" για την παράδοση πυραύλων Taurus στο Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail