Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται για μια διευθέτηση στην Ουκρανία, δήλωσε η Μόσχα

RIA Novosti / Natalya Seliverstova
Freepen.gr - Η Μόσχα δε βλέπει σημάδια ενδιαφέροντος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλούζιν.

"Δε βλέπουμε κανένα σημάδι ενδιαφέροντος των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους για μια ειρηνική διευθέτηση της κρίσης γύρω από την Ουκρανία. Έχει γίνει παράδοση για τους Δυτικούς να υπενθυμίζουν στο κοινό τους ότι όλα όσα συμβαίνουν εκεί είναι μια ευνοϊκή συμφωνία για την Ουάσιγκτον: τα περισσότερα από τα κεφάλαια που διατίθενται για την ουκρανική σύγκρουση, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια, παραμένουν στο εξωτερικό και τονώνουν την ανάπτυξη του αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Στο πεδίο της μάχης πεθαίνουν Ουκρανοί πολίτες, όχι Αμερικανοί πολίτες, κάτι που επίσης τονίζεται κυνικά", δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο.

Στο διπλωματικό κομμάτι, το Κίεβο και οι δυτικές χώρες "συνεχίζουν να προωθούν την εντελώς απαξιωμένη "φόρμουλα" του Ζελένσκι", επισήμανε ο Γκαλούζιν. Ταυτόχρονα, είπε, "αρνούνται κατηγορηματικά να εξετάσουν ρεαλιστικές πρωτοβουλίες που προτείνονται από άλλες χώρες για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail