Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ανθρώπους ενώ λένε ότι δε θέλουν να πολεμήσουν

Ένα από τα πιο περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιμένουν ότι δεν βρίσκονται σε πόλεμο με τις ομάδες στις οποίες ρίχνουν βόμβες στη Μέση Ανατολή και πως δε επιδιώκουν τη σύγκρουση με τους ανθρώπους στους οποίους επιτίθενται.

CAITLIN JOHNSTONE - caitlinjohnst.one / Παρουσίαση Freepen.gr

Λίγο μετά από έναν ακόμη μαζικό γύρο επιθέσεων σε στόχους των Χούτι στην Υεμένη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ δε βρίσκονται σε πόλεμο με την ομάδα.

"Δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση με τους Χούτι. Δε βρισκόμαστε σε πόλεμο με τους Χούτι. Δεν επιδιώκουμε να πάμε σε πόλεμο με τους Χούτι", δήλωσε ο Ράιντερ.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε στην εκπομπή State of the Union του CNN ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσης δεν επιδιώκουν έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή", παρόλο που αρνήθηκε να αποκλείσει άμεσες επιθέσεις στο εσωτερικό του Ιράν και παρόλο που ο πόλεμος κατά της Γάζας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ έχει επεκταθεί σε αμερικανικές εκστρατείες βομβαρδισμού στην Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ.

Αυτό συμβαίνει μόλις λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε πως "οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο", ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονταν σε διαδικασία ρίψης βομβών σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Είναι τόσο σουρεαλιστικό. Είναι σαν κάποιος να τρέχει προς το μέρος σου και να σου ρίχνει μπουνιές στο πρόσωπο ενώ φωνάζει "ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ! ΑΥΤO ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΠIΘΕΣΗ!" Φοράνε μια πλαστική χαμογελαστή μάσκα και δίνουν χειροκροτήματα για την ειρήνη, ενώ λειτουργούν τη μοναδική πιο επιθετική και δολοφονική δομή εξουσίας σε αυτόν τον πλανήτη.

Η αυτοκρατορία έχει κάνει το ίδιο φρικιαστικό φρικιαστικό Nice Guy Axe Murderer schtick με τη Γάζα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να επιβάλει τον τερματισμό των γενοκτονικών φρικαλεοτήτων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά αντ' αυτού επιλέγει να παρέχει σε αυτές τις φρικαλεότητες πλήρη και άνευ όρων υποστήριξη, και καθώς το κάνει αυτό, δίνει ταυτόχρονα μια παράσταση για να υποδηλώσει ότι αποδοκιμάζει τις ενέργειες του Ισραήλ. Ο Λευκός Οίκος έχει εκφράσει την "ανησυχία" του για το θάνατο και τα δεινά των αμάχων στη Γάζα όχι λιγότερες από είκοσι φορές μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ωστόσο συνεχίζει να στηρίζει την ισραηλινή επίθεση χωρίς να λαμβάνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για να σταματήσει ο θάνατος και τα δεινά.

Αυτό βλέπουμε όταν στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν λένε στον Τύπο πως ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο Νετανιάχου ως "γ...`μημένο κακό παιδί", ή όταν ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κουνάει πανηγυρικά το δάχτυλο στο Ισραήλ λέγοντας πως η απανθρωποποίηση της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου "δεν μπορεί να αποτελεί άδεια για την απανθρωποποίηση άλλων". Δίνουν ένα μεγάλο σόου ότι αντιτίθενται στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας, σαν να μην διευκολύνουν με ενθουσιασμό αυτά τα εγκλήματα. Συμπεριφέρονται σαν να είναι παθητικοί μάρτυρες των φρικαλεοτήτων στη Γάζα, ενώ στην πραγματικότητα συμμετέχουν ενεργά. Παριστάνουν τους ειρηνοποιούς ενώ ενεργούν ως θερμαστές. 

Και τώρα μαθαίνουμε ότι στρατιωτικοί σύμβουλοι των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στο Kinmen, μια ομάδα νησιών που ελέγχονται από την Ταϊβάν και βρίσκονται τόσο κοντά στην ηπειρωτική Κίνα, ώστε στα τέλη της δεκαετίας του '60 κατασκευάστηκαν εκεί γιγαντιαία μεγάφωνα για να εκπέμπουν αντικομμουνιστική προπαγάνδα μέσω του νερού στη ΛΔΚ.

Αντιπαραβάλλετε αυτή την κίνηση με έναν πρόσφατο τίτλο των Times που έλεγε "Η Κίνα ανοίγει βάση στην Ανταρκτική στο κατώφλι της Αμερικής", ο οποίος θα φανεί ως αυτονόητα ανόητος σε όποιον έχει κοιτάξει ποτέ μια υδρόγειο σφαίρα. Θεωρείται δεδομένο πως οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να συσσωρεύουν στρατιωτική παρουσία ακριβώς στην ακτογραμμή της Κίνας, αλλά η ιδέα της Κίνας να δημιουργήσει μια παρουσία κυριολεκτικά οπουδήποτε στον πλανήτη Γη ερμηνεύεται ως ακραία επιθετικότητα στο "κατώφλι της Αμερικής".

Είναι σχεδόν κλισέ σε αυτό το σημείο να πούμε ότι φανταστείτε αν η Κίνα έκανε αυτό στις ΗΠΑ, αλλά σοβαρά. Φανταστείτε αν η Κίνα το έκανε αυτό στις ΗΠΑ. Όπως το έθεσε ένας ακόλουθος του Twitter, σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων τα νησιά Κινμέν είναι πιο κοντά στην ηπειρωτική Κίνα από ό,τι ο αμπελώνας της Μάρθας στην ακτή της Μασαχουσέτης. Αν η Κίνα πλησίαζε να συγκεντρώσει οποιοδήποτε είδος στρατιωτικής παρουσίας τόσο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό θα θεωρούνταν πράξη πολέμου και οι ΗΠΑ θα επιτίθονταν αμέσως.

Έτσι, οι ΗΠΑ είναι σαφώς ο επιτιθέμενος εδώ. Περιβάλλουν ταχύτατα την Κίνα με πολεμικές μηχανές με τρόπους που δεν θα επέτρεπαν ποτέ στον εαυτό τους να περιβληθεί από οποιοδήποτε αντίπαλο έθνος, και το κάνουν όλο και πιο επιθετικά μέρα με τη μέρα. Αλλά αν κάποια στιγμή η Κίνα αποφασίσει πως έχουν ξεπεραστεί πάρα πολλές από τις κόκκινες γραμμές της και πρέπει να δράσει πριν να είναι πολύ αργά, οι ΗΠΑ με απόλυτη βεβαιότητα θα έχουν μια μελοδραματική κρίση για την απρόκλητη επίθεση της Κίνας στην καημένη την αθώα στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στα σύνορά της.

Αυτό ακριβώς συνέβη με την Ουκρανία. Οι ΗΠΑ είχαν πλήρη επίγνωση ότι ενεργούσαν με έναν εξαιρετικά επιθετικό και προκλητικό τρόπο στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας και πως έπαιζαν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια στέλνοντας όπλα στο Κίεβο, ενώ παράλληλα επέκτειναν το ΝΑΤΟ και αύξησαν τις ψυχροπολεμικές επιθέσεις, το ίδιο και πολλοί εμπειρογνώμονες και αναλυτές που επί χρόνια προειδοποιούσαν ότι οι ενέργειες της Δύσης θα οδηγούσαν σε πόλεμο. Ωστόσο, όταν η Ρωσία επιτέθηκε τελικά, ολόκληρη η τάξη των δυτικών πολιτικών μέσων ενημέρωσης άρχισε να κλαψουρίζει τη λέξη "απρόκλητη" με ομοφωνία.

Αυτό είναι το είδος του παράξενου διπλού βήματος που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να είσαι ο παγκόσμιος ηγεμόνας με όλη τη βία και την τυραννία που αναγκαστικά συνοδεύει τη δουλειά, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να παρουσιάζεσαι ως το καλό παιδί. Η αμερικανική αυτοκρατορία υπάρχει σε ένα παράξενα αντιφατικό σημείο της ιστορίας, όταν η κοινωνία μας δε θεωρεί πλέον αποδεκτό να είναι ένας ισχυρός κυρίαρχος που η ισχύς κάνει το δίκαιο, και όμως αυτό ακριβώς είναι το είδος της διάθεσης που πρέπει να έχεις όταν είσαι μια αυτοκρατορία που συγκρατείται από την ατελείωτη στρατιωτική βία και την απειλή της.

Έτσι έχουμε περίεργες ανοησίες όπως οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ που βομβαρδίζουν τη Μέση Ανατολή ενώ διακηρύσσουν ότι δεν τους ενδιαφέρει ο πόλεμος, και που επιδίδονται σε εξαιρετικά απερίσκεπτες επιθέσεις εναντίον αντιπάλων που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, ενώ προσποιούνται πως είναι απλώς αθώοι μάρτυρες σε απρόκλητες επιθέσεις, αν αυτά τα έθνη απαντήσουν.

Τα πληροφοριακά τους συμφέροντα απαιτούν να είναι οι καλοί, αλλά τα στρατηγικά τους συμφέροντα απαιτούν να είναι οι κακοί. Μπορείτε ήδη να καταλάβετε χωρίς να κοιτάξετε ότι το να ακροβατείτε μεταξύ αυτών των αντιφατικών θέσεων θα οδηγήσει σε παραλογισμό, και κοιτάζοντας τα σημερινά πρωτοσέλιδα το επιβεβαιώνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail