Η Γερμανία μετονομάζει το Κίεβο

Glοbal Lοοk Ρress / Κay Νietfeld
Freepen.gr - Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να αλλάξουν από τη ρωσική ορθογραφία της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Κίεβο, στην ουκρανική ορθογραφία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο. Η πόλη που ήταν προηγουμένως γνωστή στα γερμανικά ως " Kiew" θα γράφεται πλέον ως "Kyjiw", ανέφερε το υπουργείο σε μια σειρά δηλώσεων στο X (πρώην Twitter).

Η αλλαγή έχει καταχωρηθεί στο μητρώο για επίσημη χρήση, το οποίο καθορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές για τα κυβερνητικά έγγραφα. Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι θα εισαγάγει σταδιακά την αλλαγή.

Η δήλωση δεν ανέλυσε τους λόγους για την αλλαγή, λέγοντας μόνο πως η ορθογραφία ήταν κοινή πρακτική για πολλούς φορείς.

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας έλαβε παρόμοια απόφαση το Μάρτιο του 2022, περίπου ένα μήνα μετά τη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Η κίνηση έγινε μετά από επανεξέταση της κάλυψης από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε τότε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail