Η Σλοβακία προειδοποιεί ότι η Δύση μπορεί να προκαλέσει το "χειρότερο σενάριο" στην Ουκρανία

pixabay / GDJ
Freepen.gr -
Τα δυτικά έθνη θα μπορούσαν να καταλήξουν στη "χειρότερη λύση" για τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου που συγκαλείται τη Δευτέρα από τη Γαλλία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων περιέγραψε την εκδήλωση ως μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να "επιβεβαιώσουν την ενότητά τους" και να εκφράσουν την αποφασιστικότητά τους να νικήσουν τη Ρωσία. Ο Fico επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα παραστεί παρά τις αντίθετες εικασίες.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του σλοβακικού κράτους είχε ανησυχίες ενόψει της συγκέντρωσης. "Οι πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που υποτίθεται πως θα συζητήσουμε τη Δευτέρα προκαλούν ρίγη στην σπονδυλική μου στήλη", ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με την "πλήρη κλιμάκωση" της σύγκρουσης από τη Δύση και την "απεριόριστη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια" που συνεπάγεται η στρατηγική αυτή. Δεσμεύτηκε επίσης να μην αφήσει τα σλοβακικά στρατεύματα να εμπλακούν στις μάχες, ακόμη και αν αυτό του κοστίσει την πρωθυπουργία του.

Ευθέως επικριτής της δυτικής προσέγγισης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Fico δήλωσε ότι ήθελε να διαβουλευτεί με το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Σλοβακίας και τους εταίρους του στο συνασπισμό πριν πάει στο Παρίσι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail