Οι «έξυπνες» συσκευές μπορούν να διαρρεύσουν δεδομένα από τους κατόχους τους, λέει ειδικός

pixabay / novelrobinsonnovelrobinson
Freepen.gr - Οι "έξυπνες" συσκευές μπορούν να "διαρρεύσουν" τα δεδομένα των ιδιοκτητών τους, ο κίνδυνος αυτός πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τους χρήστες και οι φτηνές συσκευές αυξάνουν μόνο την πιθανότητα μιας τέτοιας διαρροής, δήλωσε στο RIA Novosti ο εμπειρογνώμονας της Kaspersky ICS CERT Vladimir Dashchenko.

Σημείωσε ότι γενικά οι "έξυπνες" συσκευές δεν πρέπει να θεωρούνται απειλή, επειδή χρησιμοποιούνται ενεργά πλέον, για παράδειγμα στη βιομηχανία για τη λήψη δεδομένων και την προγνωστική ανάλυση, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, αλλά σε ιδιωτικές περιπτώσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

"Το ερώτημα είναι πώς χρησιμοποιούμε τις έξυπνες συσκευές και είμαστε αρκετά έξυπνοι για να τις χρησιμοποιούμε. Πρέπει να μάθουμε πώς να τις χειριζόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο η συσκευή να διαρρεύσει τα δεδομένα μας", μοιράστηκε τη γνώμη του στο συνέδριο Cyber Security Weekend.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail